Μπενίτεθ: Αποκαλύψεις για Ντέσερς και Ταμπόρδα ενόψει Πλζεν
Οι δηλώσεις του Ράφα Μπενίτεθ στη Συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού:
«Στο ποδόσφαιρο προσπαθούμε να δούμε πάντα τον επόμενο αγώνα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία. Βρισκόμαστε στο μέσον της διαδικασίας , είναι λογικό να υπάρχει μια πεσιμιστική ατμόσφαιρα μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που δουλεύει πολύ σκληρά και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη.
Αν ο γιος σας κάνει κάποιες λανθασμένες εξισώσεις, αν πας από πάνω του και του πεις κάνε αυτό κι αυτό, δεν είναι η σωστή μέθοδος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε το καλύτερο από όλους. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι.
Αύριο μπορεί να μην κερδίσουμε και να κερδίσουμε τα δύο επόμενα. Αν χάσουμε αύριο, δεν κρίνονται τα πάντα. Θα χρειαστούμε χρόνο, οι μεταγραφές είναι… μακριά. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα μάθουμε από αυτόν τον αγώνα, από τον επόμενο αγώνα.»
Για τα γκολ που δέχεται η ομάδα στις καθυστερήσεις: «Προσπαθούσα να το εξηγήσω και εγώ αυτό. Όταν πρωτοήρθα, λέγαμε, έλλειψη εμπιστοσύνης, ασφάλειας. Αυτό δε συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει κάποιες σέντρες. Η ομάδα είναι πιο γρήγορη και διατηρεί ένα υψηλό βαθμό. Τρέχουμε σε υψηλότερη ένταση. Είχε και εγώ συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές, που είχαν αυτή την ανησυχία. Η ομάδα τα καταφέρνει καλύτερα.»
«Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε τόσο καλά. Να τα αναλύσουμε στο βίντεο. Οι παίκτες θέλουν να βελτιωθούν. Ο Ζαρουρί μου ζήτησε μερικά πράγματα από την ανάλυσή μας για όσα έκανε στον αγώνα. Αυτό δεν αγοράζεται σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο. Όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχαμε καταπληκτική αντίδραση και πληρώσαμε ένα ακόμα λάθος.
Πρέπει να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές και να δούμε το επίπεδο του καθενός. Με τα GPS έχουμε ανάλυση των δεδομένων, οι ποδοσφαιριστές τρέχουν περισσότερο. Πρέπει να κοιτάμε και τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών και μετέπειτα, θα δούμε αν χρειαζόμασταν και κάτι παραπάνω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παρόν και στο μέλλον.»
Για τα συστήματα: «Τα συστήματα πολλές φορές σου δίνουν λύση. Το θέμα είναι οι παίκτες να ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε για να πάρουμε το καλύτερο από αυτούς. Υψηλή ένταση. Οι θέσεις ή το σύστημα μπορεί να αλλάξουν, αλλά τα βασικά πράγματα δεν αλλάζουν.»
Για τον Ταμπόρδα και τον Ντέσερς: «Προφανώς συμφωνώ ότι θα πρέπει να τους φροντίσουμε πολύ, αλλά θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Θα πρέπει να δω την προοπτική τους στις προπονήσεις. Ο Ντέσερς έχει βελτιωθεί, αλλά είναι λίγο πιο πίσω, στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ίσως, είναι λίγο νωρίς να μπει στη λίστα. Για τον Ταμπόρδα, όλοι περίμεναν περισσότερα από αυτόν. Ξεκινήσαμε να τον βλέπουμε.
Μιλάω εύκολα μαζί του, γιατί μιλάμε ισπανικά. Του δώσαμε ευκαιρία στο Κύπελλο, σκεφτόμαστε κι άλλα παιχνίδια. Υπάρχει μια δυνατότητα να παίξει αύριο ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Εγώ πρέπει να κάνω την καλύτερη επιλογή, όπως για παράδειγμα, με τον Μπρέγκου. Ο Ταμπόρδα προπονείται καλά, θέλουμε και εμείς να του δώσουμε ευκαιρίες, αλλά εξαρτάται και από τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.»
Για την Πλζεν: «Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί μπορεί να με ακούσει ο αντίπαλος προπονητής. Η Πλζεν έχει επιθετικότητα στην άμυνα, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Θα είναι συνέχεια πάνω μας. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και καλή οργάνωση. Αν πρέπει να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Γρήγορος ρυθμός στο παιχνίδι. Να αποφύγουμε τις αντεπιθέσεις τους. Τρέχουν πάρα πολύ, μπορούν να πάρουν αποτελέσματα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.»
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Η «μαύρη λίστα» του Μπενίτεθ μετά τη Λάρισα
- Οι αποκλεισμένοι από την ευρωπαϊκή λίστα και τα διλήμματα του Μπενίτεθ
- «Αλλαγμένος» Παναθηναϊκός με Πλζεν: Πώς θα αιφνιδιάσει ο Μπενίτεθ
- Παναθηναϊκός: Ο Ρογκαβόπουλος... κρατάει στην Αθήνα τον Όσμαν
- «Αποφάσισε για το μέλλον του Ρενάτο Σάντσες ο Παναθηναϊκός»