Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά τόσο εκνευρισμένος ο Μπενίτεθ, ο λόγος

Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν «μάσησε» για το 3/3 στο Κύπελλο, απογοητεύτηκε από τις ρεζέρβες και έστειλε σαφές μήνυμα ενόψει της συνέχειας.

Αυτόματο προσχέδιο

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη… δουλειά απέναντι στην Κηφισιά, πήρε το 1-0, το τρίτο του «τρίποντο» στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και παρέμεινε γερά στη μάχη της τετράδας. Όμως, πίσω από το αποτέλεσμα κρύφτηκε μια πολύ διαφορετική εικόνα στον πάγκο.

Ο ρεπόρτερ Αποστόλης Πάνος, που παρακολουθεί τα παιχνίδια δίπλα από τον πάγκο για την COSMOTE TV, αποκάλυψε στην εκπομπή “BIG 4 by Betsson” πως είδε «για πρώτη φορά» τόσο εκνευρισμένο τον Ράφα Μπενίτεθ από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός δεν ικανοποιήθηκε καθόλου από την εμφάνιση. Δεν του άρεσε ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα, τα πολλά προβλήματα στο χτίσιμο των επιθέσεων, η δυσκολία απέναντι στην πίεση της Κηφισιάς ψηλά και συνολικά η έλλειψη καθαρών ιδεών με την μπάλα.

Σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός είχε έντεκα αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο μόνος που πραγματικά ξεχώρισε –όπως τονίστηκε– ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο μοναδικός που είχε παίξει βασικός και την Κυριακή.

Ο Πάνος μετέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που είδαν οι περισσότεροι στο ματς του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά, το είδαν οι περισσότεροι. Τον έχω παρακολουθήσει από τότε που ήρθε, στα περισσότερα ματς είμαι δίπλα στον πάγκο, τόσο εκνευρισμένο, χωρίς βέβαια να το βγάζει στις δηλώσεις του, δεν τον έχω ξαναδεί. Δεν του άρεσε καθόλου ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα. Δεν του άρεσε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα στο χτίσιμο των επιθέσεων.

Η Κηφισιά του το έκανε δύσκολο με την πίεση που ασκούσε ψηλά και αυτό που σκέφτηκε είναι ότι είδαμε ένα παιχνίδι, που συγκριτικά με το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, η 11αδα του Παναθηναϊκού είχε 11 αλλαγές και με εξαίρεση τον Κότσαρη, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Μπακασέτας. Ο μοναδικός που είχε παίξει βασικός και την Κυριακή.

Όταν ένας προπονητής βάζει δέκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και δεν βλέπει πολλά πράγματα μπορεί να σκεφτεί δύο πράγματα. Ένα, ότι δεν έχει το βάθος του ρόστερ που ενδεχομένως είχε στο μυαλό του. Δύο, γιατί τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν δεν άρπαξαν την ευκαιρία και δεν είχαν κίνητρο, όχι όλα, αλλά αρκετά. Γιατί, τόσο με την Athens Kallithea, όσο και με τον Ατρόμητο, στα προηγούμενα δηλαδή δύο ματς για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δημιούργησε φάσεις. Ο Φίκαϊ δεν ήταν κακός, αλλά περιμένεις από τις ρεζέρβες παραπάνω πράγματα και δεν αρκεί να κερδίζεις με ένα πέναλτι“.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr