Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-3: Η κριτική των παικτών του «Τριφυλλιού»

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-3: Η κριτική των παικτών του «Τριφυλλιού»

Σε ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα ο Ράφα Μπενίτεθ είχε προϊδεάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, πως θα ερχόταν και η… ήττα.

Σε ένα, πραγματικά, «τρελό» ντέρμπι το Τριφύλλι βρέθηκε να χάνει 2-0 με δέκα παίκτες και διεκδίκησε ακόμα και τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Με μείον ένα παίκτη, παραδόξως, η διάταξη της ομάδας έγινε πιο ορθολογική (Γεντβάι στόπερ, Κώτσιρας μπακ) και λίγο… έλειψε να γίνουμε μάρτυρες ενός «θαύματος».

Σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, πόσα (σοβαρά) λάθη θα συγχωρεθούν; Ο Γεντβάι «ξεχνιέται» στο 0-1, ο Σφιντέρσκι χάνει πέναλτι, ο Τουμπά – μάλλον – έρχεται δεύτερος στη μπάλα στη φάση του πέναλτι της ΑΕΚ, ο ίδιος παίκτης αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα έπειτα από λανθασμένη πάσα του Πάλμερ-Μπράουν και το… κερασάκι ήταν η καθυστερημένη έξοδος του Ντραγκόφσκι.

Το ευτύχημα για τους «πράσινους», ήταν πως έμειναν όρθιοι στην Ευρώπη. Μέσα από το UEFA Europa League, υπάρχει… ελπίδα, πως κάτι μπορεί να σωθεί από τη φετινή σεζόν. Ούτως ή άλλως, το πρωτάθλημα ήταν χαμένο. Δεν… χάθηκε απόψε.

Μπαρτομιέι Ντραγκόφσκι (2/10): Τραγικό λάθος, «χαντάκωσε» τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι στις καθυστερήσεις.

Νταβίντε Καλάμπρια (4/10): «Πεσμένος» ο Ιταλός μπακ σε σχέση με τη Στουρμ Γκρατς. Δεν είχε σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι.

Έρικ Πάλμερ-Μπράουν (3/10): Ο Αμερικανός στόπερ φέρει ευθύνη στην αποβολή του Τουμπά, ενώ δεν σιγούρεψε την άμυνά του, στη φάση του 2ου πέναλτι της ΑΕΚ.

Αχμέντ Τουμπά (3/10): Σύμφωνα με τον Σρέντερ, ο Αλγερινός υπέπεσε σε παράβαση-πέναλτι, ενώ άφησε το Τριφύλλι με δέκα παίκτες από το 65′.

Τιν Γέντβαϊ (3/10): Οι… παραμυθένιες μέρες του Κροάτη «τελείωσαν» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ευθύνεται στα πρώτα δύο γκολ της Ένωσης. Ίσως, προλάβαινε να σώσει την παρτίδα στο φινάλε, γιατί ως στόπερ, απέδωσε καλύτερα.

Μανώλης Σιώπης (5/10): Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, αλλά πάλεψε αρκετά στο γήπεδο. Αντικαταστάθηκε για τακτικούς λόγους στο β’ ημίχρονο μετά την αποβολή του Τουμπά.

Πέδρο Τσιριβέγια (6/10): Επέστρεψε στην ενδεκάδα ο Πέδρο Τσιριβέγια σε ένα απαιτητικό παιχνίδι. Είχε μπόλικη δουλειά στο χώρο του κέντρου, αποχώρησε στο 86′ για την επιστροφή του Ντέσερς.

Τάσος Μπακασέτας (4/10): Δεν «απείλησε» στο ντέρμπι. Για πολλούς λόγους, θα έπρεπε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Τετέ.

Ανάς Ζαρουρί (6/10): Ο Μαροκινός ακραίος επιθετικός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Δημιούργησε το γκολ του Τετέ για τη μείωση του σκορ.

Ματέους Τετέ (9/10): Μακράν, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κέρδισε πέναλτι, σκόραρε. Είχε μεγάλη θέληση και αξίζει την επιβράβευση.

Κάρολ Σφιντέρσκι (2/10): Δεν ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ. Σπατάλησε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Γιάννης Κώτσιρας (7/10): Ο Παναθηναϊκός αποκόμισε αγωνιστικά οφέλη από το πέρασμά του στο 76′ σε άμυνα-επίθεση.

Άνταμ Τσέριν (6/10): Είχε μια τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Μίλος Πάντοβιτς (6/10): Άλλη μια ασίστ πιστώθηκε στον Πάντοβιτς στο 2-2 του Τζούρισιτς.

Φιλίπ Τζούρισιτς (7/10): Ο Τζούρισιτς έβγαλε αντίδραση στο 90ό λεπτό με ένα εκπληκτικό τέρμα, αλλά ούτε αυτό, ήταν αρκετό για τους «πράσινους».

Σίριλ Ντέσερς (-): Ο Ντέσερς είχε μια αξιοσημείωτη στιγμή για το 3-3 με κεφαλιά στις τελευταίες στιγμές του ντέρμπι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr