Έριξε τη «βόμβα» ο Βαρούχας: «Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό...»
Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στη «Αθλητική Κυριακή» τις φάσεις του Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός, μιλώντας για πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού!
Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας στάθηκε στις πιο συζητημένες φάσεις του Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-3, μέσα από την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή». Με ψύχραιμη ματιά, αξιολόγησε τόσο τη φάση με τον Σιώπη όσο και το χέρι αμυντικού του Πανσερραϊκού μέσα στην περιοχή.
Στο σχολιασμό του ανέφερε: «Διαιτητής ο Ευαγγέλου, στο VAR ο Κουμπαράκης. Ο Πανσερραϊκός ζήτησε παράβαση για τον Σιώπη. Το πόδι πάει δίπλα, δεν πάει για τις τάπες. Δεν είναι κόκκινη κάρτα. Οι παίκτες του ΠΑΟ ζήτησαν παράβαση πέναλτι για χέρι. Ο παίκτης του Πανσερραϊκού χρησιμοποιεί το χέρι για να κοντρολάρει. Ήταν παράβαση-πέναλτι. Ο διαιτητής δεν μπορούσε να το δει, το VAR έπρεπε να παρέμβει.»
Στη φάση με τον Σιώπη, ο Βαρούχας εξήγησε ότι το τάκλιν δεν έχει στόχο τις τάπες, αλλά γίνεται με το πόδι να κινείται πλάγια. Γι’ αυτό και θεωρεί σωστή τη μη αποβολή, καθώς – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν στοιχειοθετείται κόκκινη κάρτα παρά τις διαμαρτυρίες του Πανσερραϊκού.
Η άλλη μεγάλη συζήτηση αφορά τη διεκδίκηση της μπάλας με το χέρι από παίκτη του Πανσερραϊκού μέσα στην περιοχή, σε φάση που ξεσήκωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο καθηγητής διαιτησίας ήταν κατηγορηματικός πως ο αμυντικός «χρησιμοποιεί το χέρι για να κοντρολάρει», άρα υπάρχει παράβαση πέναλτι που δεν δόθηκε.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Νίστρουπ: «Τρελάθηκε» με τη Λεωφόρο – Η ερώτηση που έκανε
- Παναθηναϊκός: Περιμένει τον Μορίτα – Μεγάλη «μάχη» για την υπογραφή του
- «Κλείνει στην Τράμπζονσπορ ο Φαν Ντρόγκελεν που ήθελε ο Παναθηναϊκός»
- Η πεντάδα-«χρυσάφι» του Παναθηναϊκού – Ποιοι βρίσκονται στην κορυφή και τα ποσά
- Παναθηναϊκός: Focus στον παικταρά για το «1»