Αποκαλύψεις Αλαφούζου: «Ο Ταϊλανδός, ο Γιαννακόπουλος και τα σενάρια περί 200 εκατ. ευρώ»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξηγεί τι συνέβη το 2016, πώς επηρέασε τις επιχειρήσεις του και γιατί δεν βρέθηκε διάδοχος λύση.
Η ερώτηση του Μιχάλη Τσόχου πηγαίνει στο πιο φορτισμένο κομμάτι της περιόδου 2016–2018: το περίφημο «τράβηγμα της πρίζας» και το αν η κόντρα με την κυβέρνηση Τσίπρα επηρέασε όχι μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές του.
Ο Γιάννης Αλαφούζος απαντά με λεπτομέρεια, περιγράφοντας το «πάγωμα» των λογαριασμών του, τις οικονομικές συνέπειες εκείνης της περιόδου και γιατί –όπως λέει– ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πληρώνει κανονικά παρά τις δυσκολίες.
Αναφέρεται στη ρύθμιση χρεών, στο αυστηρό νομικό πλαίσιο, στις προσπάθειες εύρεσης νέου επενδυτή και στη γνωστή ιστορία με τον Ταϊλανδό που έδωσε προκαταβολή, καθώς και την προσέγγιση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Ερώτηση του Μιχάλη Τσόχου:
«Το περίφημο τράβηγμα της πρίζας, λένε πολλοί ότι αυτό οδήγησε σε χαμένα έσοδα, έχοντας ακούσει την απάντησή σας, μήπως η κόντρα με την κυβέρνηση Τσίπρα σας δυσκόλεψε και στις άλλες επιχειρήσεις;».
Απάντηση Γιάννη Αλαφούζου:
«Αλαφούζος: «Τον Αύγουστο του 2016 η κυβέρνηση μου πάγωσε όλους τους λογαριασμούς. Δεν ήταν θεωρητική η ζημιά από την τότε κυβέρνηση. Μέρος της καταστροφής την πάθαμε κι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχα έσοδα, τον ΣΠΟΡ-ΦΜ όταν τον απέκτησε είχε χρέη, κάναμε χρόνια να ξεπληρώσουμε, στον Παναθηναϊκό ποτέ δεν τραβήχτηκε η πρίζα. Λέγοντας ότι φεύγω, ήλπιζα ότι κάποιος θα εμφανιζόταν, όλες μου οι επιχειρήσεις είχαν υποστεί τότε μεγάλες ζημιές. Στον Παναθηναϊκό πληρώναμε κανονικά, και το 2017 και το 2018, ρυθμίσαμε τα χρέη με τους ποδοσφαιριστές, υπήρχε ένας νόμος πολύ αυστηρός, οι παίκτες ήξεραν ότι αν έκαναν καταγγελία θα παίρναμε -6 ή υποβιβασμό. Η πρίζα δεν τραβήχτηκε ποτέ, έγινε προσπάθεια να βρεθεί κάποιος, υπήρξε ένας Ταϊλανδός που είχε δώσει και 1 εκατ. προκαταβολή, πήγα στον κ. Γιαννακόπουλο που όμως έτρεχε και το μπάσκετ και δεν προλάβαινε. Έκανα έκκληση αλλά δεν υπήρξε καμία πρόταση. Οχι 200 εκατ…. ούτε 10, ούτε 5 δεν μου πρότειναν».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Πώς έγινε η επιλογή Ζέκα για αντι-Τζαβέλλα - Ο ρόλος του Αλαφούζου»
- Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το στάτους του Κρις Σίλβα - Πόσο είναι το buy out
- Μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού σήκωσε πρωτάθλημα με τον Μέσι!
- Νικολά Πεπέ: «Κράζει» τον Λαφόν για την επιλογή της Ακτής Ελεφαντοστού
- Η απόφαση του Παναθηναϊκού για να αποφύγει τα μπλόκα ενόψει ΑΕΛ