Παναθηναϊκός: Επέστρεψε (ή ποτέ δεν έφυγε) το… φάντασμα του Βιτόρια
Η ήττα από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς στο ΟΑΚΑ έφερε ξανά στο προσκήνιο τα προβλήματα που έμοιαζαν να έχουν ξεπεραστεί.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με διάθεση να επιβάλει ρυθμό, δημιούργησε αρκετές στιγμές πριν το γκολ του Σφιντέρσκι στο 55’, αλλά και πάλι το πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων εμφανίστηκε.
Πολλές ευκαιρίες χάθηκαν, χωρίς όμως να είναι όλες «κλασικές», γεγονός που αποτυπώνει την αδυναμία της ομάδας να τελειώσει σωστά τις επιθέσεις.
Έτσι, ενώ για 90 λεπτά φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός είχε αφήσει πίσω του τα ζητήματα της εποχής Βιτόρια, στο τέλος βγήκαν ξανά στην επιφάνεια. Η ήττα με δύο γκολ του Σμιτ μέσα σε εφτά λεπτά γέμισε ερωτηματικά και δημιούργησε σκέψεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στα κρίσιμα σημεία.
Από την άλλη, θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά στον Τετέ, ο οποίος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι αποτέλεσε τον πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του Χρήστου Κόντη στον πάγκο φαίνεται πως τον έχει επηρεάσει θετικά, αφού θυμίζει τον περσινό παίκτη που ξεχώριζε με την ατομική του ποιότητα.
Η συγκεκριμένη ήττα έφερε σκεπτικισμό στο «τριφύλλι», όμως μέχρι το γκολ του Σφιντέρσκι φάνηκε στο χορτάρι η δουλειά του Κόντη σε τακτικό επίπεδο: κατοχή, πίεση και διάθεση για δημιουργία. Το ζήτημα παραμένει τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα και αν θα βρεθεί λύση στην έλλειψη καθαρών τελειωμάτων, είτε από τον Κόντη είτε από τον προπονητή που θα επιλέξει η διοίκηση για τη συνέχεια.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ποια είναι η «ανταγωνιστική ομάδα» που αναφέρει ο Παναθηναϊκός, τι εννοεί
- Καβάλα – Παναθηναϊκός στις 16:00, η μέρα και το κανάλι του αγώνα
- «Ανακριβείς πληροφορίες - Τι ξεκαθαρίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός»
- «Δυνατά για Βήχο-Τσάπρα ο Παναθηναϊκός, αποφασίζει ο Μπενίτεθ»
- Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή που ακύρωσε ο Μπενίτεθ