Παναθηναϊκός: Ήταν παράβαση το χέρι του Τσέριν; Η IFAB ξεκαθαρίζει
Η οδηγία της IFAB δείχνει πως το χέρι του Άντριγιαν Τσέριν μετά την επαφή της μπάλας στο πρόσωπό του δεν συνιστά παράβαση.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Αγρίνιο, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Άντριγιαν Τσέριν. Όμως, η ίδια η οδηγία της IFAB αποδεικνύει πως η απόφαση ήταν εσφαλμένη και το «τριφύλλι» αδικήθηκε.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η μπάλα ακούμπησε το χέρι του Σλοβένου μέσου. Ωστόσο, το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι πρώτα βρήκε στο πρόσωπό του και μετά κατέληξε στο χέρι. Αυτό, σύμφωνα με τους κανονισμούς, αλλάζει εντελώς την ερμηνεία.
Η IFAB είναι σαφής: όταν η μπάλα χτυπάει πρώτα σε άλλο σημείο του σώματος του ίδιου παίκτη και καταλήγει στο χέρι, δεν υπάρχει πέναλτι. Ο κανονισμός εξαιρεί αυτές τις φάσεις από τις παραβάσεις χειρισμού, εκτός εάν αμέσως μετά προκύψει γκολ, κάτι που φυσικά δεν συνέβη.
Παράλληλα, το γκολ του Σιέλη ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, όμως η πρώτη φάση με το χέρι του Τσέριν ήταν αυτή που δημιούργησε έντονες εντυπώσεις. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή να το ξαναδεί, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για κάτι που οι κανονισμοί θεωρούν καθαρά «μη παράβαση».
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη απέδειξε χαρακτήρα και γύρισε το ματς, όμως η κουβέντα για το πέναλτι θα μείνει. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η ίδια η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε μια απόφαση που δεν στέκει ούτε με βάση τις οδηγίες της IFAB.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Κάτι με εξιτάρει...» - Νέο μήνυμα και σπόντες για Ολυμπιακό
- Άρης Γάτας: Αυτός είναι ο λόγος που μήνες τώρα εμπλέκουν Αγγελικούση με Παναθηναϊκό
- «Ο Παναθηναϊκός θα φέρει ή τον Σίλβα ή ψηλό από Τουρκία - Τι ισχύει με ΝΒΑer»
- Παναθηναϊκός: Οι τρεις ομάδες που θέλουν Ταμπόρδα
- Συναγερμός στην Πλζεν πριν τον Παναθηναϊκό: Απογοητευτική ήττα από Σλοβάτσκο