Οριστικά με κόσμο το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Η τροπολογία Βρούτση καθορίζει την παρουσία φιλάθλων στο μεγάλο παιχνίδι, με την ποινή να μεταφέρεται σε άλλο αγώνα.
Το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κανονικά με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, ύστερα από την εφαρμογή της τροπολογίας που πέρασε στη Βουλή στις 7 Φεβρουαρίου 2025 ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με το dikisports.blogspot.gr.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφαιρεί από τη ΔΕΑΒ τη δυνατότητα να επιβάλλει άμεσα ποινές «κεκλεισμένων των θυρών», εναρμονίζοντας το πλαίσιο με το ποδοσφαιρικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις της κρατικής επιτροπής για την αθλητική βία εφαρμόζονται πλέον πέντε ημέρες μετά την κοινοποίησή τους.
Με βάση αυτό το νομικό πλαίσιο, η όποια προσφυγή του Παναθηναϊκού στο Διοικητικό Εφετείο δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι για το επικείμενο ντέρμπι. Έτσι, η ποινή που έχει επιβληθεί στην «πράσινη» ΠΑΕ θα εκτιθεί σε άλλο ματς, είτε απέναντι στον Ατρόμητο είτε στον Αστέρα Τρίπολης.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η υπόθεση που μπορεί να φέρει ξαφνικές εξελίξεις
- Παναθηναϊκός: Ελληνική λύση για το κέντρο και μια «λεπτομέρεια» που αλλάζει τα δεδομένα
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ γυρίζει σελίδα με... τριπλό «χτύπημα»
- "Η Γκρέμιο ανακοινώνει Τετέ τις επόμενες ώρες"
- Μπλαζεβίτσιους: «Αυτό θα ευχηθώ για Λεσόρ και Παναθηναϊκό»