Παναθηναϊκός: «Με 20 εκατ. ευρώ ο Ιωαννίδης στην Σπόρτινγκ»

Οι Πορτογάλοι ετοιμάζονται για κίνηση, αλλά στον Παναθηναϊκό ζητούν περισσότερα χρήματα και ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Παναθηναϊκός δεν πουλάει Ιωαννίδη: Απόρριψη μεγάλης πρότασης από Ιταλία

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη επιστρέφει δυναμικά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «A Bola», ο 25χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των «λιονταριών», την ώρα που ο Κόνραντ Χάρντερ ετοιμάζεται να αποχωρήσει για τη Ρεν.

Οι Πορτογάλοι αναμένεται να εισπράξουν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Χάρντερ, ο οποίος είχε αποκτηθεί πέρυσι ως εναλλακτική αντί του Ιωαννίδη. Το ίδιο ποσό εκτιμούν ότι μπορεί να είναι αρκετό για να φέρουν τον Έλληνα διεθνή στη Λισαβόνα, γι’ αυτό και ετοιμάζουν νέα πρόταση προς τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, στο «τριφύλλι» δεν προτίθενται να παραχωρήσουν εύκολα τον παίκτη. Η διοίκηση έχει καταστήσει σαφές πως ζητά περισσότερα χρήματα, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης, ώστε να συζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης.

Η «A Bola» επισημαίνει ότι η περσινή σεζόν του Ιωαννίδη δεν ήταν τόσο παραγωγική όσο η προηγούμενη. Ο Έλληνας φορ κατέγραψε 11 γκολ και 2 ασίστ σε 42 αγώνες το 2024-25, ενώ τη σεζόν 2023-24 είχε φτάσει τα 23 γκολ και τις 11 ασίστ σε 44 συμμετοχές. Αυτή η πτώση στα νούμερα είναι ένας από τους λόγους που στη Σπόρτινγκ εκτιμούν ότι ένα ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να είναι αρκετό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Το «παιχνίδι» πάντως μόλις ξεκίνησε, με το ενδιαφέρον να παραμένει ζωντανό και την υπόθεση να εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr