Το πείραμα του Παναθηναϊκού με τη Βέστερλο – Πώς αλλάζει το παιχνίδι του
Ο Ρουί Βιτόρια προχώρησε στην πρώτη του κανονική προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό και είναι φανερό τι θέλει να περάσει στους παίκτες του αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού που θα υποστηρίζει το Τριφύλλι.
Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα κράτησε τον ίδιο προπονητή μετά το τέλος της σεζόν και του έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει προετοιμασία προκειμένου να πάρει το χρόνο του, όπως πρέπει, και να δομήσει τη δική του ομάδα σύμφωνα με το πλάνο του.
Ο Ρουί Βιτόρια πέρυσι έμαθε ορισμένα πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και τους παίκτες του Τριφυλλιού και πλέον πήγε στην Αυστρία προκειμένου να δουλέψει στοχευμένα και να προσθέσει ορισμένα στοιχεία που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του.
Οι πράσινοι με τον Πορτογάλο τεχνικό καλούνται ν’ αποκτήσουν μια αγωνιστική ταυτότητα και να προχωρούν με βάση αυτή σε κάθε τους παιχνίδι, προσαρμόζοντάς την και σύμφωνα με τις δυνατότητες του αντιπάλου.
Αυτό που είδαμε από τον Παναθηναϊκό του Βιτόρια είναι το πρέσινγκ με τέσσερις και πέντε παίκτες να βρίσκονται αρκετά ψηλά και να κυνηγούν τους αντιπάλους του προκειμένου να γίνει γρήγορη ανάκτηση κατοχής κι έπειτα να υπάρξει επικίνδυνη κατάσταση για την αντίπαλη άμυνα.
Σίγουρα το συγκεκριμένο κομμάτι θέλει ακόμα δουλειά, όμως τα πρώτα δείγματα είναι αρκετά θετικά με τον Βιτόρια να είναι ολοφάνερο ότι θέλει να παίξει ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο πατώντας πάνω σε κάτι που ακολούθησε στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα και που κάνει κι ο Μεντιλίμπαρ με μεγάλη επιτυχία στον Ολυμπιακό.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Τρεις «γραμμές» για τερματοφύλακα και το όνομα που κάνει τη διαφορά
- Παναθηναϊκός για Μικολένκο - Οι δυσκολίες
- Παναθηναϊκός: Μεταγραφικό πλάνο με Κωστή, Τσάπρα και «top-class» μέσο
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η... έμμεση σύνδεση Σέχου με Κορόνα
- Άλλαξαν ώρα και μέρα παιχνίδια του Παναθηναϊκού