Παναθηναϊκός: Ο Φύσσας έφερε από τη Γαλλία το νέο project της Ακαδημίας
Ο Τάκης Φύσσας ανοίγει τον δρόμο της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και εκτός Ελλάδας, με τον 18χρονο Τζούνιορ Εντζιμπάμ να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό στοίχημα του νέου scouting project για την ανάδειξη ταλέντων με προοπτική την πρώτη ομάδα.
Ο Τάκης Φύσσας δείχνει στην πράξη πως η ανανέωση της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα, με τον Τζούνιορ Εντζιμπάμ να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας φιλοσοφίας.
Ο 18χρονος Γαλλοκαμερουνέζος στόπερ αποκτήθηκε με στόχο να εξελιχθεί μέσα από την Κ19 και να αποτελέσει μελλοντικά μία επιλογή για το επαγγελματικό επίπεδο.
Η παρουσία του σε Μπορντό και Ναντ, αλλά και ο ρόλος του ως αρχηγού στο τουρνουά του Μονταγκί, μαρτυρούν ένα ενδιαφέρον αγωνιστικό υπόβαθρο.
Ο Φύσσας ποντάρει σε ένα διαφορετικό μοντέλο scouting, αναζητώντας ταλέντα εκτός Ελλάδας που μπορούν να αποκτήσουν υπεραξία μέσα από την Ακαδημία.
Το πρώτο δείγμα του Εντζιμπάμ είναι θετικό, καθώς μπήκε απευθείας στην ενδεκάδα της Κ19 και ξεκίνησε βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια του, πριν τραυματιστεί στο δεύτερο.
Το μεγάλο στοίχημα, πλέον, είναι αν ο νεαρός αμυντικός θα μπορέσει να εξελιχθεί σταδιακά μέχρι το επίπεδο της πρώτης ομάδας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: «Σενάριο για Μάριν ως αντικαταστάτης του Πελίστρι»
- Πού ρίχνει ο Αλαφούζος 300 εκατ. ευρώ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός: Ο Ουναΐ έβαλε ήδη τον μεγάλο στόχο, η κίνηση του Αλαφούζου
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα (31/10)
- «Ξανά για Πιοτρόφσκι ο Παναθηναϊκός - Η χρηματιστηριακή του αξία»