Πέθανε ο θρυλικός Μάνγκα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Διηπειρωτικό Κύπελλο
Πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 87 ετών σε νοσοκομείο του Ρίο ντε Τζανέιρο ο Haílton Corrêa de Arruda, γνωστός στους φιλάθλους ως Μάνγκα.

Ο θρυλικός αυτός τερματοφύλακας από τη Βραζιλία είχε αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’60. Υπήρξε στέλεχος της σπουδαίας ομάδας της Μποταφόγκο, πλάι σε ονόματα όπως ο Γκαρίντσα, ο Νίλτον Σάντος και ο Ζαγκάλο, ενώ είχε πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 που φιλοξενήθηκε στην Αγγλία.
Η πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας ήρθε το 1965 σε φιλικό με τη Δυτική Γερμανία. Ένα χρόνο αργότερα, συμμετείχε στο Μουντιάλ, αγωνιζόμενος βασικός στην αναμέτρηση με την Πορτογαλία. Συνολικά, φόρεσε το εθνόσημο 12 φορές.
Από το 1969 έως το 1974 φόρεσε τη φανέλα της Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Το 1971, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες και αγωνίστηκε στους τελικούς του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Εκείνη τη χρονιά, την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση ανέλαβε ο Παναθηναϊκός, φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Η ομάδα της Ουρουγουάης επικράτησε με 2-1 στο πρώτο ματς εντός έδρας και πήρε ισοπαλία 1-1 στο στάδιο Καραϊσκάκη, με τον Μάνγκα να υπερασπίζεται την εστία της και να συμβάλλει καθοριστικά στην κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Μάνγκα συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τα 44 του. Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έπαιζε χωρίς γάντια, γεγονός που του προκάλεσε παραμορφώσεις στα δάχτυλα. Είχε επίσης μια αδυναμία στους καρπούς του ονόματός του – του άρεσε ιδιαίτερα να τρώει μάνγκο.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Υπογράφει στη Σπόρτινγκ για πέντε χρόνια ο Βαγιαννίδης - Στα πόσα κλείνει το deal»
- Ανεβαίνει συνεχώς ο Μπρέγκου – Ο Παναθηναϊκός έχει χρυσάφι στα χέρια του
- Αστρονομική πρόταση για Final Four στο ΟΑΚΑ - Ποιο είναι το μεγάλο ατού
- Παναθηναϊκός: Επιστροφή με... φόρα για τον Τσέριν
- Παναθηναϊκός: «Σήμα κινδύνου», φωνάζει για διπλή μεταγραφή