Ο Γκουαρντιόλα μελετούσε για δώδεκα μέρες το ποδόσφαιρο του Βιτόρια!
Η τακτική προσέγγιση του Ρουί Βιτόρια είχε προβληματίσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κλείστηκε στο γραφείο του για δώδεκα μέρες προκειμένου να μελετήσει τους αγώνες της Μπενφίκα.
Τη σεζόν 2015-2016 η Μπάγερν Μονάχου κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Champions League την Μπενφίκα.
Όπως είχε γράψει η «Athletic», ο τότε προπονητής των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκε να μελετήσει το ποδόσφαιρο του… νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, που τότε καθοδηγούσε την πορτογαλική ομάδα.
Για αυτό το λόγο, του πήρε δώδεκα ημέρες προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για εκείνο το ζευγάρι αγώνων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Όπως υπογραμμίζεται, ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε μια μέρα να μην πάει καν στην προπόνηση της Μπάγερν, προκειμένου να εμβαθύνει ακόμα παραπάνω στις τακτικές του Πορτογάλου τεχνικού.
Προετοίμασε ένα 45λεπτο βίντεο στους ποδοσφαιριστές του, γεμάτο αναλύσεις για το στυλ παιχνιδιού του Βιτόρια.
Η Μπάγερν προκρίθηκαν πολύ δύσκολα στους «4» του Champions League απέναντι στη Μπενφίκα. Οι Γερμάνοι νίκησαν με 1-0 στην έδρα τους, ενώ στη ρεβάνς το παιχνίδι έληξε 2-2.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός, Europa League: Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει, πόσα πήρε από τη νίκη
- Μπενίτεθ: Με ατάκα για τους οπαδούς οι δηλώσεις μετά το Μάλμε - Παναθηναϊκός
- Europa League: Η βαθμολογία μετά το Μάλμε - Παναθηναϊκός 0-1
- Παναθηναϊκός: Τότε παίζει ξανά στο Europa League, η ώρα και η έδρα
- Πόσους βαθμούς θέλει o Παναθηναϊκός για να προκριθεί στο Europa League