«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός, πέταξε δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο για 70′, προηγήθηκε στο σκορ με γκολάρα από τον Τετέ, αλλά δεν καθάρισε το παιχνίδι κόντρα στον Άρη με αποτέλεσμα να το πληρώσει από τον Μορόν. Επέστρεψε στη δράση ο Ιωαννίδης.

«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός, πέταξε δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ! (vids)

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 4′, όταν ο Γερεμέγεφ έκλεψε μια μπάλα και προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση, όμως, το τελείωμά του ήταν χλιαρό. Στο δεκάλεπτο ο Μπακασέτας σούταρε από το ύψος της περιοχής, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, δεν καταλογίστηκε κάποια παράβαση.

Στο τέταρτο της συνάντησης ο Βαγιαννίδης δέχθηκε ένα χτύπημα από πίσω μέσα στην περιοχή του Άρη, οι φωνές για πέναλτι ήταν έντονες, δεν πείστηκε ο Γερμανός διαιτητής, Τσβάιερ. Στο 33′ ο Τετέ συνδυάστηκε ωραία με τον Μπακασέτα, βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0 στο ΟΑΚΑ.

Στο β’ μέρος ο Βέλεθ χτύπησε τον Γερεμέγεφ και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Σουηδός δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία από γύρισμα του Μπακασέτα. Από εκτέλεση του Μπακασέτα ο Αράο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι ευκαιρίες δεν σταμάτησαν για τον Παναθηναϊκό. Ο Βέλεθ πρόλαβε τον Γερεμέγεφ που βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, σε δεύτερο χρόνο ο Τετέ δεν κατάφερε να γυρίσει προς την εστία με τον τερματοφύλακα του Άρη εκτός θέσης. Στο 57′ ο Μάντζιος έβαλε τους Χουάνκαρ-Σαβέριο, στο 60′ πέρασε ο Ιωαννίδης από πλευράς Αλόνσο.

Ο φορ του Παναθηναϊκού σημείωσε την πρώτη του τελική περίπου 3′ αργότερα. Οι πράσινοι ζάλισαν τους κίτρινους στην περιοχή, ο Τετέ έπιασε δυνατό σουτ, μπλόκαρε σταθερά ο Κουέστα στο 69′. Στην πρώτη ευκαιρία του ο Άρης ισοφάρισε με σουτ του Μορόν εκτός περιοχής. Ο Αλόνσο, απευθείας, έριξε στη μάχη τους Τζούρισιτς-Ουναχί αντί των Πελίστρι-Τσέριν.

Ο Ιωαννίδης έκανε φανταστική ενέργεια, πήρε παραμάζωμα όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κουέστα. Απευθείας εκτέλεση του Μπακασέτα πέρασε μακριά άουτ. Στο 90+5 ο Τζούρισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία με ένα σουτ που πέρασε ξυστά από την εστία του Άρη.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Γερεμέγεφ 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Βέλεθ, Σιφουέντες, Γκαρθία, Σίστο, Ροντρίγκεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μάγιο, Μορόν, Ντιαντί

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr