ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Αυτά αναφέρει ο κανονισμός για τα οφσάιντ του Τσολακίδη

Ο επόπτης Τσολακίδης στο χθεσινό ματς στην Κρήτη έκοψε δύο επιθέσεις του Παναθηναϊκού για οφσάιντ που από το ριπλέι φαίνονταν οριακές.

Τετέ: «Ήρθαμε εδώ για το τρίποντο και την αφιέρωση στον Μπάλντοκ»

Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όταν ο επόπτης Τσολακίδης αποφάσισε να κόψει δύο υποσχόμενες επιθέσεις των πράσινων για offside την ώρα που από το ριπλέι φαινόντουσαν ότι ήταν καθαρές.

Μάλιστα όπως είναι λογικό οι συγκεκριμένες αποφάσεις του ενός εκ των δύο βοηθών της αναμέτρησης προκάλεσαν έντονα παράπονα από την πλευρά του Τριφυλλιού, καθώς θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είχαν επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ουσιαστικά ο επόπτης Τσολακίδης δεν άφησε καμία από τις δύο επιθέσεις να εξελιχθούν, προκειμένου αν έμπαινε κάποιο γκολ να έβλεπε τη φάση ο VAR και να έκρινε αν είναι καθαρή ή όχι, με αποτέλεσμα μ’ αυτόν τον τρόπο να αχρηστέψει και την τεχνολογία.

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Στο κεφάλαιο «Πρωτόκολλο VAR Αρχές, Πρακτικές και Διαδικασίες», τονίζεται πως «Η καθυστέρηση υπόδειξης της σημαίας ή ενός σφυρίγματος για μια παράβαση είναι επιτρεπτή ΜΟΝΟ σε μια ξεκάθαρη επιθετική προσπάθεια, όταν ο παίκτης είναι έτοιμος να επιτύχει γκολ ή τρέχει ξεκάθαρα μέσα στην / προς την αντίπαλη περιοχή πέναλτι.

Αν ο βοηθός διαιτητής καθυστερήσει να δείξει (με τη σημαία) μια παράβαση, αυτός πρέπει να σηκώσει τη σημαία του αν η επιτιθέμενη ομάδα σημειώσει τέρμα, κερδίσει λάκτισμα πέναλτι, ελεύθερο λάκτισμα, λάκτισμα κόρνερ ή πλάγιο, ή διατηρήσει την κατοχή της μπάλας μετά τη λήξη της αρχικής επίθεσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο βοηθός διαιτητής πρέπει να αποφασίσει κατά πόσον θα υψώσει τη σημαία, ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού».

Exit mobile version