Φώτης Ιωαννίδης: Πως θα καλυφθεί το κενό του;

Θα λείψει πολύ από τα ματς με ΟΦΗ/Αρη ο Φώτης Ιωαννίδης. Το πιο σημαντικό που κατάφερε ο μικρός πέρσι δεν ήταν τα γκολ του: είναι ότι μπόρεσε να σηκώσει χάρη σε αυτά το κασέ του, να μπει σε συγκρίσεις με μεγάλες μορφές της πράσινης ιστορίας.

Παναθηναϊκός: Αυτά τα 6+2 παιχνίδια χάνει ο Ιωαννίδης

Ο Έλληνας άσος ήρθε στο κλαμπ χωρίς τυμπανοκρουσίες κι όμως είναι κοντά σε μια αγωνιστική πληρότητα που δεν θυμόμαστε από κανένα άλλο γηγενή φορ στο τριφύλλι εδώ και πολλά χρόνια.

Πάνω στο ξεπέταγμά του έδωσε στην ομάδα λύσεις, επίσης είναι χαρισματική προσωπικότητα στα αποδυτήρια χωρίς να βάζει τις φωνές και με το πληθωρικό παιχνίδι κάνει πιο λειτουργική την επίθεση – κυρίως παίζει πολύ για όλους.

Με την ομάδα να μπαίνει σε καθεστώς μνημονίων όλοι καταλάβαιναν ότι Μπεργκ και Σισέ θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν, το ήξεραν όλοι.

Παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Φώτη είναι δυσεύρετος, είναι απίθανο να είναι ελεύθερος στην αγορά κι αν ανήκει σε ομάδα για να τον αποκτήσεις τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά.

Ο Φώτης Ιωαννίδης σε δύσκολες εποχές για το σωματείο, με το μόνιμο χαμόγελό του και μια άρνηση να συγκριθεί με οποιονδήποτε, κατάφερε να θυμίσει στον κόσμο ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να είναι ένα φορ χρήσιμο ακόμα κι αν δεν σκοράρει 30 φορές αλά Βαζέχα και Μπεργκ.

Παίζοντας για το γκολ το κάνει φαίνεται εύκολο, όπως εύκολο κάνει και το επιθετικό παιχνίδι του κλαμπ γενικότερα, αρκεί να τροφοδοτείται όπως πρέπει προφανώς. Αναρωτιόμαστε πως ο Αλόνσο θα καλύψει το κενό του σε δύο ματς -φωτιά που έρχονται.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr