Ιωάννου για Μπάλντοκ: «Ανατριχιάζω στην κυριολεξία, κλαίγαμε όλοι στην κερκίδα» (vid)

Ο Βαγγέλης Ιωάννου βρέθηκε στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ για το Αγγλία-Ελλάδα και μετέφερε τις εμπειρίες του σε διαδικτυακή εκπομπή.

Ιωάννου για Μπάλντοκ: «Ανατριχιάζω στην κυριολεξία, κλαίγαμε όλοι στην κερκίδα» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στο Onemangr:

«Μας κόπηκε η ανάσα στο Γουέμπλεϊ. Τέτοια νίκη θέλαμε, στο 90+4. Εμείς πιστέψαμε ότι θα βάλουν οι Άγγλοι δεύτερο. Το πέταλο με 5-5.500 Έλληνες ήταν το δικό μας γήπεδο. Μου το λες και ανατριχιάζω στην κυριολεξία.

Κλαίγαμε όλοι από την ώρα του ενός λεπτού σιγής μέχρι το γκολ στις καθυστερήσεις. Το παιχνίδι ήταν ειδικών συνθηκών με έντονη συγκινησιακή φόρτιση λόγω του πνιγμού του Μπάλντοκ.

Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ τους Άγγλους στο ναό του ποδοσφαίρου και το κάναμε με κυριαρχική εμφάνιση. Αυτό πάει να πει, ότι όσες φορές έχεις τη μπάλα, σπανίως πρέπει να κάνεις λάθος. Με ενδιαφέρει η γεωμετρία των επιθέσεων, δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. Είναι σαν αυτούς που παν στην εκκλησία, ακούν το Ευαγγέλιο του παπά και φεύγουν δίχως να καταλαβαίνουν.

Σε όλα τα σπορ με ενδιαφέρει η γεωμετρία. Με τον Ρεχάγκελ έβλεπες 0,5-0, ναι πήραμε το Euro. Παίζεις στο Γουέμπλεϊ, 80.000 άνθρωποι, 80.000 ζευγάρια μάτια, είσαι στην κερκίδα των Ελλήνων και βλέπεις αυτούς με τα γαλανόλευκα να παίζουν καταπληκτικά. Χανόταν η μπάλα. Έκανες λάθος εσύ, το διόρθωνα εγώ.

Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι απλό. Ομάδα. Έμεναν στη θέση τους, ξεκάθαροι ρόλοι. Υλοποιούσαν αυτά που τους ζήταγε ο προπονητής. Χαιρόσουν να τους βλέπεις. Τον σταυρό μας κάναμε απέξω. Λέγαμε άμα χάσουμε 2-0, 3-0, είμαστε χαρούμενοι. Μη φάμε πέντε και έξι…»

Δείτε παρακάτω:

YouTube video player

Exit mobile version