Παναθηναϊκός: Το... βουνό του Πελίστρι και η απόφαση για ενδεκάδα

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού όσον αφορά τα ταξίδια που πρέπει να κάνει στη διάρκεια μιας σεζόν.

Βασικός ο Πελίστρι με την Ουρουγουάη απέναντι στη Βενεζουέλα (pic)

Ο Φακούντο Πελίστρι είναι στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που μέσα σε μια σεζόν θα πρέπει να περάσουν πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο λόγω των ταξιδιών που θα χρειαστεί να κάνουν από την εθνική τους (Ουρουγουάη) προς τη χώρα που βρίσκεται η ομάδα τους (Ελλάδα).

Ο Ντιέγκο Αλόνσο γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα με πρωταγωνιστή τον Φακούντο Πελίστρι, καθώς τα ταξίδια είναι πολλά, μεγάλα και επίπονα, ειδικότερα όταν κι ο παίκτης προέρχεται από αγωνιστική δράση με την εθνική του ομάδα.

Πιο αναλυτικά ο Ουρουγουανός εξτρέμ αγωνίστηκε στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, στο 0-0 απέναντι στο Εκουαδόρ για τη 10η αγωνιστική των Προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Ήταν βασικός, έβγαλε όλο το 90λεπτο, δίχως να έχει, συνολικά, καλή παρουσία.

Έπειτα στον αμέσως προηγούμενο αγώνα, στη Λίμα του Περού, η Ουρουγουάη ηττήθηκε, με 1-0, με τον Πελίστρι να μπαίνει στο 46’ στη θέση του Ολιβέρα.

Πλέον καλείται να επιστρέψει στο Τριφύλλι όντας αρκετά κουρασμένος, καταπονημένος τόσο από τα λεπτά που έχει αγωνιστεί όσο και από τα συνεχόμενα ταξίδια.

Τέλος, σκεφτείτε ότι ο Πελίστρι θα κάνει ένα μακρινό ταξίδι, για να ενσωματωθεί στη χώρα μας κι έπειτα θα ταξιδέψει και με την ομάδα του Παναθηναϊκού προκειμένου εκείνη να μεταβεί στην Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ.

Όπως είναι λογικό οι σκέψεις από τον Ντιέγκο Αλόνσο για την ενδεκάδα και την παρουσία του σ’ αυτή είναι πολλές και οι πιθανότητες να μην τον δούμε βασικό δεν πρέπει να φαίνονται λίγες αλλά πολλές.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr