Εθνικάρα... 4x4 με σούπερ Μπακασέτα, πάει για πρωτιά στον όμιλο! (vids)

Ένα μικρό άθλο ολοκλήρωσε η Ελλάδα με έξι βαθμούς σε δύο συνεχόμενους αγώνες με Αγγλία-Ιρλανδία. Η «γαλανόλευκη» έκανε το 2/2 κόντρα στους Ιρλανδούς με το ίδιο σκορ (2-0). Ο Μπακασέτας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, τελείωσε το ματς ο Μάνταλος στις καθυστερήσεις. Τιμήθηκε ο Μπάλντοκ.

Εθνικάρα... 4x4 με σούπερ Μπακασέτα, πάει για πρωτιά στον όμιλο! (vids)

Υψηλό ρυθμό είχε στο ξεκίνημά του το παιχνίδι της Εθνικής στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 4′ από μπέρδεμα των Κουρμπέλη – Σιώπη ο Φέργκιουσον βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Βλαδοχήμο, ωστόσο, το τελείωμά του ήταν κάκιστο.

Από εκείνο το σημείο και μετέπειτα, ακολούθησε ένας «καταιγισμός» ευκαιριών για τη «γαλανόλευκη». Ο Μπακασέτας σούταρε με καλές προϋποθέσεις εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 11′ ο Μασούρας βγήκε σε θέση βολής από τα δεξιά, όμως, ο Κέχελερ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Μασούρας έστειλε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20′ ο Μπακασέτας απέφυγε εντυπωσιακά έναν αντίπαλο εντός περιοχής, σούταρε, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έβαλε και πάλι «στοπ». Στο μισάωρο ο Γιαννούλης εκτέλεσε με το αριστερό, πάλι ο Κέλεχερ βρήκε απάντηση. Στα τελευταίο 15′ του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Εθνική βρήκε αυτό που δικαιούταν. Με σουτ έξω από την περιοχή ο Μπακασέτας έπιασε έναν «κεραυνό» και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας των Ιρλανδών για το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με ωραία εκτέλεση φάουλ ο Μπακασέτας επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κέλεχερ στο 66′.

Στα τελευταία λεπτά πριν τα 90′ η Ιρλανδία πίεσε και έφθασε σε μια μεγάλη ευκαιρία σε μια αναμπουμπούλα στη γαλανόλευκη περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Από γκάφα του Κέλεχερ ο Μάνταλος πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 2-0.

Η ενδεκάδα της Εθνικής: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης, Παυλίδης

Η ενδεκάδα της Ιρλανδίας: Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπράντι, Κούλεν, Σμόντικς, Νάιτ, Ογκμπένε, Πάροτ, Φέργκιουσον

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr