Αγάτσα για Λιάγκα: «Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να κάνει τον μπαμπούλα!» (vid)

Η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αρία Αγάτσα μίλησε για την τρίτη απολογία του Γιώργου Λιάγκα στο πειθαρχικό της ένωσης συντακτών μετά το ρεπορτάζ για το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ που αποδοκιμάστηκε έντονα.

Αγάτσα για Λιάγκα: «Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να κάνει τον μπαμπούλα!» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»:

«Καταρχήν, πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε στη ζωή.

Τέτοιες αξίες περιλαμβάνονται στο καταστατικό μας. Μέσω αυτών των παραπτωμάτων, καλεί το πειθαρχικό όργανο, το οποίο είναι ανεξάρτητο. 

Αυτή τη φορά, πραγματικά υπήρχαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και καταγγελίες από τηλεθεατές. Αυτή τη φορά λειτούργησε αυτεπάγγελτα. Η κλήση αυτή, θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη. 

Έχω θεσμικό ρόλο, δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω, παρά μόνο αυτά που ανακοινώνει το πειθαρχικό όργανο. Δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα προκύψει από τη Δευτέρα. Περιμένουμε να δούμε το ανεξάρτητο όργανο πώς θα χειριστεί την υπόθεση.

Λυπάμαι που βλέπω αυτό το παιδί που χάθηκε τόσο νέος, τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Σέβομαι την ανακοίνωση της οικογένειας που ζητάει το αυτονόητο, γιατί υπάρχει και κάποιο παιδί από πίσω.

Είδα σε βίντεο, όλο το χθεσινό σας διάλογο. Είδα τον κύριο Συρίγο, να λέτε ότι όλος ο χώρος από αυτές τις περιπτώσεις δυσφημείται. Αν υπάρχουν ένα, δύο, τρία κρούσματα, δεν σημαίνει ότι δυσφημείται όλος ο κλάδος. Δεν μπορούμε όλοι να παίρνουμε το βάρος αυτών των λίγων περιπτώσεων.

Επειδή η Ένωση εκπροσωπεί όλους τους δημοσιογράφους, δεν γίνεται να αμαυρώνεται η εικόνα όλων. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλά τη δουλειά τους, υπάρχουν και παραφωνίες. Τον Κώδικα Δεοντολογίας τον γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, υπάρχει και αναρτημένη στη σελίδα μας.

Νομίζω ότι το θέμα έχει ηθική διάσταση. Δεν είναι καλό για τον αυτοσεβασμό μας και για την ύπαρξή μας στο χώρο, να έχουμε μια ποινή. Υπάρχει μια διαβάθμιση που φτάνει μέχρι και την οριστική διαγραφή. Δεν είναι οικονομικό, είναι αξιακό το θέμα. Θα ήθελες να έχεις μια τέτοια ποινή;

Γίνονται συνέχεια συνέδρια. Έχω κάνει συνέδριο με πολύ υψηλούς προσκεκλημένους. Τα πρωτάκια, διδάσκονται δεοντολογία από την ΕΣΗΕΑ από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο. Εμείς σαν δημοσιογράφοι και σαν άνθρωποι, πρέπει να έχουμε μια κόκκινη γραμμή. Να τηρούμε κάποιους κώδικες δεοντολογίας. 

Είναι και προσωπικό θέμα, δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ να είναι ο μπαμπούλας!»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr