Παναθηναϊκός: Νέο πλάνο χωρίς Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε κανένα ντέρμπι από τα τρία που έπαιξε με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, όχι μόνο γιατί έπεσε πάνω σε ρέφερι που είχαν άγχος μην τυχόν και του δώσουν μισό σπόρι παραπάνω (η ίδια ιστορία από το 1996 δηλαδή) αλλά γιατί άργησε να καταλάβει ότι αρκούσε να πάει την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου (έστω βιαστικά) για να δημιουργηθούν ευκαιρίες.

Παναθηναϊκός: Έρχεται η ανακοίνωση για Ιωαννίδη

Στην Τούμπα, Πελίστρι, Ιωαννίδης, Τετέ είχαν μεγάλες φάσεις να σκοράρουν. Με τον ΟΣΦΠ έστω και με στημένες μπάλες και ατομικές εμπνεύσεις μπορούσες να είσαι στ 2-0 πριν την μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα στο τέλος. Ο Ντιέγκο Αλόνσο με τους λιμανίσιους παρουσίασε ομάδα που είχε ως βασικό σκοπό να χτίσει φάσεις παίζοντας με όσο το δυνατόν μικρότερο ρισκο.

Το έκανε και στην Τούμπα, πήρε την ισοπαλία, αλλά μετά το ματς όλοι έβριζαν για την ατολμία του κυπελλούχου. Μια από τα ίδια κόντρα στους Πειραιώτες και το κακό για τον Ουρουγουανό είναι πως έχει παγιωθεί εικόνα πράσινης ανημποριάς με αυτόν στον πάγκο και θέλει χρόνο για να μπορέσει να κερδίσει το κοινό.

Ο ενθουσιασμός του 2-0 με τη Λανς εξατμίστηκε, τώρα ότι κι αν κάνει ο κόουτς ενοχλεί! Τις προάλλες όταν ο Ολυμπιακός πρέσαρε και απόκοψε από τους συμπαίκτες τους, Τζούρισιτς, Τετέ, Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός απλά γύριζε την μπάλα, δεν διακρίνεται άλλωστε για τους τρόπους που μπορεί να βάλει την μπάλα στα καρέ του αντιπάλου.

Στην Κρήτη, όμως, χωρίς και τον κομβικό Ιωαννίδη θα χρειαστεί άλλο σχέδιο και περισσότερη κινητικότητα για να λυγίσεις τον ΟΦΗ που πάντα βρίσκει τρόπο να σε ταλαιπωρεί στο νησί.

Exit mobile version