Χελάκης: «Έπαιξε με ορθολογικό τρόπο ο Παναθηναϊκός, με ανορθόδοξο ο Ολυμπιακός»

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» στον τρόπο παιχνιδιού που έπαιξαν οι δύο ομάδες και στον τρόπο που προσέγγισαν το ντέρμπι.

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

Για τη νίκη έπαιξαν και οι δύο ομάδες. Με ορθολογικό τρόπο ο Παναθηναϊκός, με κάπως ανορθόδοξο ο Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Απ’ το ισόπαλο αποτέλεσμα το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στους γηπεδούχους, που έφεραν κόσμο στις εξέδρες, το πάλεψαν, αλλά η συνολική εικόνα τους ήταν πάλι αναντίστοιχη με την ποιότητα των παικτών που είχε στη βασική ενδεκάδα κι έφερνε ως αλλαγή ο Αλόνσο. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και ισορρόπησε το παιχνίδι επειδή τη θέση του Ολιβέιρα πήρε ο Κωστούλας. Με τους 17άρηδες έπαιζε ο Μεντιλίμπαρ τον Αλόνσο κι όμως μέσα στο γήπεδο δεν προέκυπτε διαφορά. Εκτός αν θεωρήσουμε διαφορά ότι ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού έχασε την πλέον κλασική ευκαιρία του αγώνα. Από μπάλα λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Η μεγαλύτερη ευθύνη για το μέτριο θέαμα πέφτει στους ώμους του Ολυμπιακού, που προτίμησε να παίξει με βαθιές μπαλιές…

Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε να σφραγίσει όχι μόνο την αγωνιστική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και το μέτριο ποδοσφαιρικό θέαμα. Ένα παιχνίδι με πολλές προσωπικές μονομαχίες, πολλά φάουλ, κίτρινες κάρτες και διακοπές. Κάτι καλύτερο περιμέναμε να δούμε, αλλά μας το πρόσφεραν. Με το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έχει να επουλώσει νέες πληγές. Ένα ντέρμπι στην έδρα του που δεν το πήρε, η απόσταση απ’ τον πρωτοπόρο που δεν μίκρυνε και η δυσαρέσκεια των οπαδών στις εξέδρες γι’ αυτά που (δεν) βλέπουν.

Exit mobile version