Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Αυτό ήταν πιθανότατα το μοναδικό παιχνίδι από τα επτά στο ελληνικό πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός δικαιούταν 100% να το κερδίσει. Οι «πράσινοι» σημείωσαν το καλύτερό τους ημίχρονο στη σεζόν και όφειλαν να «καθαρίσουν» το ντέρμπι, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια.

Το Τριφύλλι βελτιώθηκε στην ανάπτυξη, τα μπακ της ομάδας δεν φοβήθηκαν να παίξουν ψηλά, οι ευκαιρίες βγήκαν, όμως, η αστοχία και ο τραυματισμός του Ιωαννίδη κόστισαν. Στο β μέρος οι Κυπελλούχοι Ελλάδας αγωνίστηκαν σε χαμηλότερη ένταση έπειτα από την υπερπροσπάθεια των πρώτων 45′, αλλά η κατοχή παρέμεινε υπέρ της ομάδας του Αλόνσο.

Η ισοπαλία ικανοποιεί τον Ολυμπιακό, όχι τον Παναθηναϊκό που μένει στο -7 της βαθμολογίας. Υπάρχει ξεκάθαρο πέναλτι από τον Ρέτσο στο φινάλε του ημιχρόνου για αγκάλιασμα της μπάλας στην ερυθρόλευκη περιοχή.

Γιούρι Λοντίγκιν (8/10): Παρά το μεγάλο σφάλμα στο πρώτο μέρος, ο Ρώσος τερματοφύλακας είχε κρίσιμες αποκρούσεις στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου.

Τζορτζ Μπάλντοκ (7/10): Εκπληκτικός στο πρώτο μέρος ο Μπάλντοκ. Στο β’ μέρος εγκατέλειψε τη μάχη με τον Κώτσιρα να παίρνει τη θέση του.

Ίνγκι Ίνγκασον (9/10): Ηγέτης στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Ισλανδός στόπερ. Θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο πρώτο 20λεπτο.

Τιν Γέντβαϊ (8/10): Θετική και η παρουσία του Κροάτη ποδοσφαιριστή. Στις περισσότερες φάσεις βγήκε νικητής, απείλησε με κεφαλιά στο πρώτο μέρος.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (7/10): Ο Σέρβος έχει βγάλει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Τηρουμένων των αναλογιών, η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή. Είχε και ένα διαγώνιο σουτ στο πρώτο μέρος που πέρασε εκτός εστίας.

Ουίλιαν Αράο (7,5/10): Ο Βραζιλιάνος έκανε το παιχνίδι του στο κέντρο, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και στο φινάλε θα μπορούσε να επιβραβευτεί με ένα γκολ.

Άνταμ Τσέριν (7/10): Ο Σλοβένος έτρεξε αρκετά στο γήπεδο, στην επανάληψη ξέμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε από τον Μαξίμοβιτς.

Τάσος Μπακασέτας (7/10): Ο Μπακασέτας διένυσε μια καλή εβδομάδα στον Παναθηναϊκό. Σκόραρε στην Ευρώπη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας.

Φιλίπ Τζούρισιτς (6/10): Ο Σέρβος πήγε να βάλει γκολ αλά Καραγκούνη στη Βρέμη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Μπορούσε σε γενικές γραμμές να αποδώσει και καλύτερα.

Τετέ (7/10): Ο Τετέ είχε αρκετές καλές στιγμές στο ντέρμπι, του έλειψε το γκολ. Για ακόμη μια φορά φάνηκε η ποιότητά του στο γήπεδο.

Φώτης Ιωαννίδης (-): Μπήκε να τα δώσει όλα ο Έλληνας φορ, αλλά αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα τραυματισμού και ζήτησε αλλαγή’.

Άντραζ Σπόραρ (5/10): Δεν ήταν αρνητικός ο Σλοβένος φορ, ο οποίος έδειξε διάθεση να ξανακερδίσει θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς (6.5/10): Ο Σέρβος χαφ κάλυψε τους χώρους στη μεσαία γραμμή και παίρνει θετικό βαθμό.

Φακούντο Πελίστρι (6/10): Ο Ουρουγουανός πέρασε ως αλλαγή και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο χορτάρι.

Γιάννης Κώτσιρας (6/10): Κάλυψε το κενό του Μπάλντοκ δίχως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Αζεντίν Ουναχί (7/10): Έφερε την ενέργεια που χρειαζόταν στον Παναθηναϊκό για το τελευταίο διάστημα του αγώνα. Δοκίμασε ένα ωραίο σουτ που πέρασε άουτ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr