Ανώτερος από Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, στοίχισαν τελική προσπάθεια και... Σίμπερτ! (vids)

Ο Παναθηναϊκός δικαιούταν τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι χαμένες ευκαιρίες και ο Γερμανός ρέφερι, Σίμπαρτ απέτρεψαν τους πράσινους από την κατάκτηση του τριπόντου.

Ανώτερος από Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, στοίχισαν τελική προσπάθεια και... Σίμπερτ! (vids)

Με όμορφη επέλαση και γύρισμα του Μπάλντοκ στο 4′ ο Παναθηναϊκός «απείλησε» σε δύο χρόνους με Τζούρισιτς – Μπακασέτα, αλλά οι προσπάθειές τους κόντραραν στους αμυνόμενους των «ερυθρολεύκων». Οι «πράσινοι» έκαναν τελική στο 7′ με μια ακίνδυνη κεφαλιά του Αράο να περνάει άουτ.

Καλύτερη κεφαλιά έπιασε ο Γέντβαϊ στο 12′ με τη μπάλα να περνά στην πάνω μεριά της εστίας του Τζολάκη. Σε μια φάση που θύμισε… Καραγκούνη μέσα στη Βρέμη, ο Τζούρισιτς από πλάγιο έπιασε ένα ασύλληπτο βολέ που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 21′ ήρθε η σειρά του Ίνγκασον να πιάσει κεφαλιά στην περιοχή του Ολυμπιακού ανησυχώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ που δεν θα μπορούσε να βρει αντίδραση. Ο Χέσε με διαγώνιο σουτ έφερε τη σημαντικότερη στιγμή των φιλοξενούμενων στα μισά του ημιχρόνου. Ο Μλαντένοβιτς λίγο αργότερα, έκανε ωραίο ανέβασμα αλλά το τελείωμά του κατέληξε εκτός εστίας.

Από «τσαφ» του Λοντίγκιν ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 0-1 στο 35′, ο Ελ Κααμπί πέρασε τον Ρώσο τερματοφύλακα αλλά στην κενή εστία έσωσε την τελευταία στιγμή ο Ίνγκασον. Ένα λεπτό πριν τα 45′ ο Τζολάκης έκανε διπλή απόκρουση μέσα στην περιοχή, ωστόσο, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Ρέτσος έχει αγκαλιάσει τη μπάλα με διαιτητή-VAR να μη δίνουν ξεκάθαρο πέναλτι για το Τριφύλλι.

Στο β’ μέρος ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εντυπωσιακά τη μπάλα. Ο Αλόνσο προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μαξίμοβιτς-Πελίστρι αντί των Τσέριν-Τζούρισιτς. Ο ρυθμός των πρασίνων έπεσε αισθητά, οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν κλασσική ευκαιρία με τον Κωστούλα που πέρασε ως αλλαγή στην έναρξη του β μέρους.

Από εκπληκτική προσπάθεια ο Ουναχί έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ ο Τετέ δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Αράο ήταν χλιαρή και ο Τζολάκης μπλόκαρε εύκολα. Νέα παρέμβαση του Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν στο ντέρμπι.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μπάλντοκ, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Τετέ, Ιωαννίδης

Ολυμπιακός (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Μουζακίτης, Χέσε, Μαρτίνς, Ολιβέιρα, Ροντινέι, Ελ Κααμπί

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr