Τετέ: Φέρνει στο νου μας τον Λέτο του 2011

Ο Τετέ στην Γαλατασαράι είχε μεγάλο ανταγωνισμό στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, δεν μπόρεσε να δείξει τίποτα, σε αντίθεση με τα μέρη μας όπου μέσα σε δύο μήνες σκάρτους έχει παίξει στις πτέρυγες, δεκάρι, δεύτερος επιθετικός, αφήνοντας τους πάντες εντυπωσιασμένους.

Παναθηναϊκός: Έβδομο φαβορί για το Conference League σύμφωνα με τον αλγόριθμο

Ο άνθρωπος έχει εξαιρετικά χτυπήματα μπάλας τόσο εν στάσει, όσο και πάνω στο τρέξιμό του. Η ευχέρια του να σπριντάρει τόσο από το κέντρο του γηπέδου κάθετα όσο κι αγωνιζόμενος πάνω στον ασβέστη, τον κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Θα είναι παράλογο αν αυτός ο παίκτης δεν τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα με διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ. Έτσι όπως παρουσιάζεται τόσο κοντά στο γκολ, ο τρόπος με τον οποίο κινείται, παίρνοντας μπάλα και στρέφοντας αμέσως πρόσωπο προς την εστία, μας θυμίζει Σεμπάστιαν Λέτο επί Ζεσουάλδο Φερέιρα, τότε που το 2011-2012 ο Παναθηναϊκός κάλπαζε μέχρι ο Αργεντινός να τραυματιστεί.

Ο Βραζιλιάνος είναι σούπερ μέχρι στιγμής αλλά δεν πρέπει να κάνει τόσες πολλές δουλειές στο γήπεδο και να φαντάζει καμιά φορά μόνος! Θα ήταν σημαντικό π.χ να σταθεροποιούσε σε υψηλό επίπεδο την απόδοσή του και ο Φακούντο Πελίστρι με τον οποίο μοιράζονται τις πτέρυγες, όταν ο Αλόνσο αποφασίσει να τους χρησιμοποιήσει μαζί. Σήμερα πάντως ο Τετέ παίζει σε τόση ένταση που νομίζεις ότι αν συνεχίσει έτσι θα…κλατάρει!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr