Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε μισό βήμα προς το «καλύτερο» στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό (σε μια συνέχεια από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ), όσον αφορά την ισορροπία του σε άμυνα και επίθεση.

Βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη, όταν ο Αλόνσο «ρίσκαρε» σωστά με δεύτερο φορ. Το παιχνίδι έγινε «ροντέο», ο Τζούρισιτς βγήκε μπροστά και από τη θέση 10 (!!) καθάρισε με δύο τρομερά σουτ απέναντι στον εκπληκτικό Γκουγκεσασβίλι.

Η «εικόνα» του Τριφυλλιού απέχει μακριά από το ζητούμενο αποτέλεσμα. Όσο η ομάδα είναι «εντός» βαθμολογίας και ανασαίνει μέσα από νικηφόρα αποτελέσματα, υπάρχουν ελπίδες για μια πιο σταθερή απόδοση στα παιχνίδια.

Μπαρτολομίει Ντραγκόφσκι (8/10): Ο Πολωνός δεν μπορούσε να αντιδράσει στο γκολ του Μπεντακόρ, έκανε 2-3 καλές αποκρούσεις και γενικότερα ήταν και πάλι αξιόπιστος κάτω από τα γκολπόστ.

Γιώργος Βαγιαννίδης (6/10): Ο νεαρός μπακ έβγαλε επιθετικότητα στην άμυνα, είχε 1-2 καλές ενέργειες στην επίθεση. Συμμετείχε στην πολυσυζητημένη φάση με τη γροθιά του Γκουγκεσασβίλι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Τιν Γέντβαϊ (6/10): Ο Κροάτης νικήθηκε κατά κράτος στη φάση της ισοφάρισης από τον Μπεντακόρ. Σε εκείνη τη στιγμή χτύπησε, όμως, δεν μάσησε και έβγαλε το παιχνίδι μέχρι το τέλος με δεμένο το κεφάλι.

Ίνγκι Ίνγκασον (8/10): Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα ο Ισλανδός στόπερ του Παναθηναϊκού.

Φιλίπ Μλαντένοβιτς (6/10): Ο Σέρβος μπακ είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Με τον Μαξ να κόβεται από τον Αλόνσο, θα χρειαστεί να τραβήξει αρκετό κουπί στα επόμενα παιχνίδια.

Ουίλιαν Αράο (7/10): Καλή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο χαφ που ισορρόπησε στο κέντρο μετά το πρώτο 30λεπτο. Γενικότερα, είχε σωστές μεταβιβάσεις και καλύτερες τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας τους αιφνιδιασμούς των αντιπάλων σε συνεργασία με τον Ουναχί.

Αζεντίν Ουναχί (8.5/10): Ο Μαροκινός φαίνεται ότι θα πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Ο Ουναχί έκανε πάρα πολλές δουλειές στο γήπεδο, ενώ ανησύχησε τους αντιπάλους του γιατί έδειξε… δόντια και στην επίθεση μη διστάζοντας να σουτάρει.

Τάσος Μπακασέτας (6/10): Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αξιοποιήθηκε περισσότερο από τους συμπαίκτες του σε ένα παιχνίδι που το επέτρεψαν οι συνθήκες, αλλά δεν δικαίωσε απόλυτα τον εαυτό του. Συμμετείχε στο πρώτο γκολ του Τετέ, σε 2-3 περιπτώσεις θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ.

Τετέ (8.5/10): Με ένα γκολ και μια ασίστ ο Βραζιλιάνος έκανε καλή δουλειά στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό.

Φακούντο Πελίστρι (6/10): Ο Ουρουγουανός κουβάλησε αρκετά τη μπάλα, βγήκε ουκ ολίγες φορές στην επίθεση, αλλά ήταν αβοήθητος στο γήπεδο, κάτι που θύμισε την… Τούμπα. Είναι ένα ερωτηματικό, πώς θα απέδιδε από τα δεξιά, εκεί όπου έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Φώτης Ιωαννίδης (6.5/10): Δε φάνηκε ιδιαίτερα ο Έλληνας φορ που είχε μια καλή στιγμή μονάχα στο πρώτο ημίχρονο. Κατά τα άλλα, οι δράσεις του σημειώθηκαν έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ταλαιπωρώντας αρκετά τους αντιπάλους του και κερδίζοντας φάουλ.

Φιλίπ Τζούρισιτς (10/10): Αναμφίβολα ο MVP του αγώνα. Ο Σέρβος θέλει ανοικτό παιχνίδι και τη μπάλα στα πόδια. Όταν αυτό συνέβη (με το πέρασμα και του Γερεμέγεφ), τα υπόλοιπα ήταν… ιστορία. Ποτέ δεν έπαψε να θεωρείται ποιοτικός ποδοσφαιριστής, όμως, αποδίδει καλύτερα από τον άξονα και όχι ως αριστερός εξτρέμ.

Τζορτζ Μπάλντοκ (6/10): Αν ο ποδοσφαιριστής είναι υγιής, θα καθιερωθεί ως βασικός στην ομάδα. Παίζει με μεγαλύτερη άνεση τη θέση και στην επίθεση μπορεί να πάρει καλύτερες επιλογές. Η επιστροφή του συγκαταλέγεται στα θετικά για τους πράσινους.

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (4/10): Η παρουσία του στο γήπεδο απασχόλησε τους αντιπάλους του, οι οποίοι πονηρά κοίταξαν πως θα χτυπήσουν στην κόντρα. Η αλλαγή του Αλόνσο ήταν σωστή για το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Νεμάνια Μαξίμοβιτς-Άνταμ Τσέριν: Δεν μπορούν να κριθούν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr