Καρπετόπουλος: «Λάθος χειρισμοί του Μαρέσκα πέρυσι στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολίασε μέσω της εφημερίδας «Sportday» τις αποφάσεις που επέλεξε να πάρει ο Φάμπιο Μαρέσκα στο περσινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με την κροτίδα στον Χουάνκαρ.

Υπήρχε περίπτωση ο Παναθηναϊκός να διακινδυνέψει το ευρωπαϊκό του μέλλον για να πάρει ματς... στα χαρτιά;

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

Έγινε μία ψιλοφασαρία και για την τοποθέτηση και για την αντικατάσταση του Ιταλού διαιτητή Μαρέσκα, που αρχικά ορίστηκε στο Άρης-Ολυμπιακός και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε απ’ τον συμπατριώτη του, Παϊρέτο. Η τοποθέτηση ήταν λάθος: ο Μαρέσκα ήταν πέρυσι στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που διακόπηκε κι όλοι οι χειρισμοί του εκείνο το βράδυ ήταν λάθος -δεν αναφέρομαι στην απόφαση της διακοπής, αλλά στο ότι έστειλε π.χ. την έκθεσή του όταν πήγε στην Ιταλία, πράγμα απαράδεκτο. Αντικαταστάσεις διαιτητών γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια… Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι η χαλαρότητα των αρχιδιαιτητών. Ο Λανουά και οι συν αυτώ νομίζουν ότι ήρθαν εδώ για να πουλάνε καθρεφτάκια σε ισαγενείς.

Απ’ την άλλη, είναι καλό που έδειξαν την επιπολαιότητά τους τόσο νωρίς. Αν ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, θέλει να συνετίσει τον Λανουά και τους συνεργάτες του, πρέπει να τους εξηγήσει πως και οι ίδιοι αξιολογούνται και στο επόμενο ανάλογο λάθος μπορεί να φύγουν -χωρίς αποζημίωση μάλιστα… Μπορεί να τους καλέσει στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ, να τους πει να σοβαρευτούν και να ζητήσει απ’ τον Λανουά να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στα βίντεο που κάνει για τα λάθη των διαιτητών. Μπορεί επίσης να του εξηγήσει πως δουλειά της ΚΕΔ δεν είναι το πώς θα καλύπτει διαιτητές για τα λάθη τους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr