Παναθηναϊκός: Οι αλλαγές που έχει στο μυαλό του ο Αλόνσο

Ποιο είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό την Κυριακή; Να κερδίσει φυσικά και να μας δείξει μια καλή λειτουργία της επίθεσής του ακόμα κι αν δεν βγει ψηλά η άμυνά του – παίζει εντός έδρας με τον Πανσερραϊκό και δεν νομίζουμε πως θα θελήσει να αφήσει χώρους στους αντιπάλους.

Αλόνσο: «Ελπίζω τον Σεπτέμβριο η ομάδα να είναι αυτή που ήθελα» - Τι είπε για μεταγραφές, Ιωαννίδη

Βέβαια ας μην προτρέχουμε γιατί στο μυαλό μας είναι τα ματς του ξεκινήματος όπου Αστέρας και νεοφώτιστοι σε έκαναν να τρέχεις και να μην φτάνεις. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει αρκετή δουλειά μπροστά του.

Στην άμυνα θα υπάρξουν στην πορεία αλλαγές: τώρα που είναι έτοιμος ο Ίνγκανσον δύσκολα θα ξαναδούμε Σένκεφελντ βασικό, ενώ καποια στιγμή ο Μαξ θα πάρει την θέση του Μλαντένοβιτς και ο Βαγιαννίδης του Κώτσιρα.

Η παρουσία του Ουναχί στα χαφ αλλάζει πολλά, την ώρα που μόνο το επιθετικό παζλ μοιάζει ολοκληρωμένο: κάποια στιγμή θα μπει και ο Μπακασέτας στην εξίσωση που για την ώρα παραείναι βαρύς.

Δουλειά του κόουτς είναι η γρήγορη και πλήρης ένταξη του Μαροκινού χαφ , η σταθεροποίηση της απόδοσης Μαξίμοβιτς-Αράο, ώστε να αρχίζει να …λαδώνεται ο μηχανισμός. Αυτοί οι τρεις μπορούν να αλλάξουν την επιθετική λειτουργία της ομάδας και να δημιουργήσουν την πρέπουσα εσωτερική ιεραρχία.

Το ματς με τις Σέρρες προσφέρεται για να τους δούμε όλους να παίρνουν λεπτά, όχι για να βγουν συμπεράσματα, αλλά για να αρχίσουν σιγά σιγά να αθροίζουν λεπτά συμμετοχής: κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει, να έρθει σε φόρμα, να μάθει καλύτερα τις κινήσεις των συμπαικτών του, αν δεν αγωνίζεται.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr