Παναθηναϊκός: Ώρα να παίξει... μπάλα το Τριφύλλι - Η επόμενη μέρα

Ο Παναθηναϊκός πρέπει σιγά σιγά να αρχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Μπορεί να υποτιμήσεις τον αντίπαλο, να παίξεις με την άμυνα στη σέντρα, να μπερδευτείς, να δεχτείς αντεπιθέσεις και να χάσεις: είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι.

«Φωτιά» στα playoffs - Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Μπορεί να επιχειρήσεις να πρεσάρεις ψηλά, να κάνεις κατοχή μπάλας, να είσαι τσαπατσούλης στην τελική προσπάθεια και να το πληρώσεις: μπορεί κι αυτό να συμβεί, μπάλα είναι!

Αν η απώλεια τόσων πόντων συνέβαινε επειδή δεν έχεις παίκτες ικανούς θα λέγαμε ότι πιθανότατα το τριφύλλι δεν είναι ικανό να παίξει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο: θα υπήρχαν στο στραβοπάτημά του μια εξήγηση ποδοσφαιρική.

Αυτό που είναι στα όρια του ανεξήγητου είναι το πώς είναι δυνατόν με ένα προπονητή που δηλώνει λάτρης της πίεσης και της κίνησης μια ομάδα να παίζει τόσο μίζερα, ξέπνοα και φοβισμένα.

Σίγουρα δεν το λέμε αυτό για το ματς στην Τούμπα, ντέρμπι είναι, εκτός έδρας, θα προσαρμοστείς και στον αντίπαλο, δεν είναι κακό, είσαι ομάδα εβδομάδων!

Αλλά να σε κάνει γιο-γιο η Καλλιθέα και η Τρίπολη δεν αντέχεται, όσες δικαιολογίες και να επικαλεστείς που είναι και πειστικές στο κάτω κάτω αφού προπονητής,παίκτες έχουν λίγο καιρό μαζί! Το ίδιο όμως ίσχυε και για τους αντιπάλους. Με τις Σέρρες θα έχεις μια ακόμα ευκαιρία…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr