Παναθηναϊκός: Εκπέμπει... sos ο παικταράς Ιωαννίδης - Αναγκαία προϋπόθεση...

Με Φινλανδούς, Ιρλανδούς ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε τρία γκολ κι αναπτέρωσε το ηθικό του.

Παναθηναϊκός: Με δύο «πράσινους» η πιο ακριβή ομάδα του πρωταθλήματος (pic)

Στην Τούμπα είναι απαραίτητος, γιατί χωρίς αυτόν στο 9, υπάρχει τεράστιο κενό. Η αδυναμία του παίκτη που έχασε την προετοιμασία κι έβγαζε μάτια με την Καλλιθέα είχε να κάνει με την έλλειψη τρεξιμάτων χωρίς μπάλα, αλλά και την απουσία ποδοσφαιριστών (πλην Τετέ) ικανών να πάνε στην ατομική ενέργεια ώστε να του προσφέρουν περισσότερους χώρους δράσης, τραβώντας πάνω τους τα μπακ.

Προσέξτε δεν μιλάμε για μία λογική έλλειψη τρεξιμάτων λόγω της εποχής αλλά για ρόστερ, που με την σημερινή του μορφή, δεν είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα στον κενό χώρο ακόμα κι αν είναι στο τοπ της φόρμας του μιας και λείπουν οι ταχυδυναμικοί παίκτες.

Παίζοντας ο Παναθηναϊκός με ακραίους μπακ συγκεκριμένων δυνατοτήτων, χωρίς κλεψίματα στα χαφ και με στόπερ που την ντρίμπλα δεν τρώνε για πλάκα στο ματς με τους νεοφώτιστους δεν είχε την παραμικρή ικανότητα για παιχνίδι από τα άκρα και κίνηση στην πλάτη του φορ για να βγουν παραπάνω παίκτες στα αντίπαλα καρέ και να δημιουργηθούν συνεργασίες.

Όλα αυτά συνδυάζονται με την παρουσία Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης. Ενός επιθετικού που το όπλο του είναι να λειτουργεί υποστηρικτικά στην ανάπτυξη της ομάδας. Κίνηση με πλάτη, λειτουργία έξτρα δημιουργού, κάτι που χρειάζεται να υποστηριχτεί με κινήσεις από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Με την Καλλιθέα, με την Τρίπολη, με τον Λεβαδειακό όλα αυτά δεν τα είδαμε. Θα τα καταγράψουμε στην Τούμπα; Πάντως ο Ιωαννίδης θα ανέβει στον Βορρά ψυχολογικά στα καλύτερά του. Το θέμα είναι να υπάρξει βοήθεια κι από τους συμπαίκτες του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr