Πορτοσάλτε για Ρομάνο: «Δεν ήθελε να ελληνοποιηθεί - 100% ανήθικο αυτό που έγινε!» (vid)

Ο Άρης Πορτοσάλτε έριξε φως στην υπόθεση του Τιάγκο Ρομάνο και την σκανδαλώδη ελληνοποίησή του με διαδικασία fast track.

Πορτοσάλτε για Ρομάνο: «Δεν ήθελε να ελληνοποιηθεί - 100% ανήθικο αυτό που έγινε!» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στο κανάλι του ΣΚΑΪ:

«Το σκανδαλώδες είναι στον χρόνο που του χορηγήθηκε η υλοποίηση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει με καλές προϋποθέσεις και 4 χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση έγινε σε μόλις 14 μέρες, από τις 4 Ιουλίου στις 18 Ιουλίου. Αυτό οφείλεται όταν έχεις γνωριμία μέσα στην κυβερνητική γραφειοκρατία. Αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ήρθε έφηβος στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα τον σίτισε, τον εκπαίδευσε. Όταν ήρθε η στιγμή της ενηλικίωσης και άρχισε η συζήτηση τι θα γίνει για τη συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας, σημειώνω το εξής, στην Ευρώπη οι ΠΑΕ δικαιούνται να έχουν πέντε ξένους, πέντε μη Ευρωπαίους πολίτες… συνηθίζονται οι ομάδες να προσπαθήσουν να κρατήσουν αυτές τις πέντε θέσεις ξένων… ξαφνικά ο νέος είπε θέλει να πάει στην Εθνική Αργεντινής συνεπώς δεν θέλω να ελληνοποιηθώ.

Αυτή ήταν η πρόθεση του Παναθηναϊκού να τον εντάξει ως Ευρωπαίο πολίτη. Ξαφνικά βρέθηκε στην Ιταλία, στην Ίντερ, μια καλή ομάδα.

Δεν μπορεί, πλέον, ο Παναθηναϊκός να ζητήσει αμοιβή για τα χρήματα που δαπάνησε για τον ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης που θα έφερνε μια αμοιβή θα του έφερε Χ ποσό, τώρα αυτό γίνεται πολλαπλάσιο, επειδή ήρθε ένας μη Ευρωπαίος. Βρισκόμαστε σε μια εποχή, αν το νόμιμο είναι και ηθικό. Είναι ανήθικο 100% γιατί παραβιάζει κάθε αρχή ισονομίας και ισοπολιτείας σε αυτόν τον τόπο.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr