Εθνική Ελλάδας: Τριάρα με... Φωτάρα στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη η Ελλάδα νίκησε με 3-0 την Φινλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δύο γκολ σημείωσε ο Έλληνας φορ, βασικός ο Μπακασέτας, αγωνίστηκε ο Βαγιαννίδης στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς.

Εθνική Ελλάδας: Τριάρα με... Φωτάρα στο ντεμπούτο του Γιοβάνοβιτς

Η Ελλάδα είχε χάσει μέτρα στο παιχνίδι από τους Φινλανδούς στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, αλλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Χραντέσκι και με ωραίο τσίμπημα στη μπάλα, πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0.

Η «γαλανόλευκη» έκανε το 2/2 στο 37′ από ωραίο σπάσιμο της μπάλας από τον Ιωαννίδη στον Τσιμίκα, ο μπακ της Λίβερπουλ γύρισε στην περιοχή και ο Κουλιεράκης τελείωσε υποδειγματικά τη φάση (2-0).

Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου ο Χατζηγιοβάνης άφησε τη θέση του στον Κωνσταντέλια. Γυριστό σουτ του Ιωαννίδη έβαλε δύσκολα στον Χραντέσκι που αποσόβησε τον κίνδυνο με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού. Ζαφείρης και Σιώπης αποτέλεσαν τις δύο επόμενες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς.

Στο β’ ημίχρονο η «γαλανόλευκη» ήλεγξε καθολικά τη ροή της αναμέτρησης. Στο 76′ ο Ιωαννίδης ανέβασε το σκορ στο επίπεδο του 3-0 με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Οι Παυλίδης και Βαγιαννίδης πέρασαν στο γήπεδο αντί των Ιωαννίδη και Μπακασέτα. Ο μπακ του Τριφυλλιού είχε δοκάρι για ένα τέταρτο γκολ.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας, Ιωαννίδης

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι – Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοβ, Γκάλβεζ – Πέλτολα, Σούλερ, Καμαρά – Άντμαν, Λουντ, Κάλμαν

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr