Παναθηναϊκός: Απορίας άξιο με Κώτσιρα...

Πολλοί απορούν γιατί ο Γιάννης Κώτσιρας ξεκινά βασικός αντί του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ίσως ο Ντιέγκο Αλόνσο τον ξεχώρισε για τις ματσάρες που έκανε επί Φατίχ Τερίμ παίζοντας ΠΑΝΤΟΥ, άλλο όμως πέρσι κι άλλο φέτος.

Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για Κώτσιρα και η Κύπρος

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να παίρνεις επιθετικότητα από τα άκρα. Ο έμπειρος Έλληνας δεν έχει δημιουργικές δυνατότητες, η περίπτωση του είναι ιδιάζουσα. Πέρσι με το πρόσχημα πως ο Βαγιαννίδης δεν είναι αξιόπιστος στα αμυντικά καθήκοντα, ο βετεράνος μπακ πήρε πολύ χρόνο ως μέσα δεξιά κι όταν έφτασε στο Κορωπί ο Τούρκος…απογειώθηκε.

Ο Τερίμ τον έκανε βασικό, πήρε από αυτόν σπουδαία 90λεπτα, αλλά επειδή τα χρόνια έχουν περάσει στο δημιουργικό κομμάτι ο Γιάννης δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρει αυτά που μπορεί ο “Βάγια” ο οποίος διαθέτει υψηλότερο ταβάνι.

Ο Κώτσιρας φέτος μοιάζει πολλές φορές σαν να παίζει τη θέση με χειρόφρενο. Από τα δικά του πόδια ο Κυπελλούχος όχι μόνο δεν παίρνει καλές προσπάθειες μπροστά, αλλά τρέμει και το φυλλοκάρδι του σε κάθε φάση που βγαίνει από την πλευρά του μιας και ο παίκτης δεν προλαβαίνει τους αντιπάλους του ή κάνει γκάφες που στοιχίζουν.

Θα βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό να βγει περισσότερη επιθετικότητα από το δεξί μπακ, καθώς είναι ένα στοιχείο που του έλειψε τα τελευταία χρόνια, με βασικό τον πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr