Άρης Γάτας: «Υπήρξε συλλαλητήριο πριν τον αγώνα - Δεν υπάρχει θέμα Αλόνσο» (vid)

Ο Άρης Γάτας μετέφερε τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία, σαν… ήττα από την Athens Καλλιθέα στη Λεωφόρο και επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας στο κέντρο της άμυνας.

Άρης Γάτας: «Υπήρξε συλλαλητήριο πριν τον αγώνα - Δεν υπάρχει θέμα Αλόνσο» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Καλό μήνα. Τυπικά είμαστε στο φθινόπωρο. Θα φάμε και τον Οκτώβριο με ζέστη. 

Το περίεργο της ιστορίας κι αυτό δείχνει και μια παθογένεια πριν πάμε στα αγωνιστικά. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι ο Δεκέμβρης μπήκε στον Παναθηναϊκό χθες το βράδυ, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Καλλιθέα. Αυτό δείχνει μια αρρωστημένη κατάσταση.

Δεν μπορεί να έχει προκριθεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λανς και χθες το βράδυ να υπάρχει μια γκρίνια στη Λεωφόρο άνευ προηγουμένου. Αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα η οποία θέλει ή προσπαθεί ή επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης για να πάει παρακάτω. Τι θα έπρεπε άλλο να κάνει μέσα στην εβδομάδα ο Παναθηναϊκός.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφωνίες. Ξέχωρα από το αγωνιστικό, ο κόσμος δεν φέρει ευθύνη για αυτό. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Δε γίνεται να κερδίζει τον Λεβαδειακό και η ομάδα να αποδοκιμάζεται.

Πριν την έναρξη του αγώνα με την Καλλιθέα υπήρξε ένα συλλαλητήριο! Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, είναι άσχημη. Δεν είναι εικόνα ομάδας που να σε πείθει ότι θα πάει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτό συνέβη τρεις φορές. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν ισχύει ούτε ο παράγοντας του αδειάσματος, ούτε της κούρασης. Υπάρχει σοβαρό δομικό πρόβλημα.

Ο τρόπος που παίζει δεν είναι συμβατός, είναι ζαριές σε ένα ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν χτίζει με το build up από πίσω, ώστε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να είναι κυριαρχικός, να κρατάει τη μπάλα. Αν αυτό στην Ευρώπη με τον Άγιαξ, οι μεγάλες μπαλιές από οπουδήποτε, προς τον Ιωαννίδη, του έκατσαν, στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι γυμνός.

Αν δεν αλλάξει αυτό το πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, θα το βρει στο μέλλον. Δεν είναι θέμα προσώπων. Υπάρχει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα. Με εξαίρεση τον Μάγκνουσον, η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική του γραμμή, όταν λείπει ο Ίνγκασον. Η άμυνα πρέπει να δαγκώνει. Να προσδώσεις και στην άμυνα, έναν όγκο.

Ο Παναθηναϊκός ψωνίζει συνεχώς παίκτες που δεν σου δείχνουν ότι είναι κεντρικοί αμυντικοί. Έβλεπες τον Σένκεφελντ, είχε τα προβλήματά του, του έφταιγε ο Τερίμ. Τώρα ποιος του φταίει ο Αλόνσο; Λέω κάτι χαρακτηριστικό. Ο Γεντβάι δεν μπορεί να παίξει αριστερό στόπερ. Δεν ξέρω τι περιμένουν στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή.

Ζήτημα να έχει κάνει σε τρία παιχνίδια, δέκα ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός. Η Καλλιθέα έκανε 25 τελικές. Για γκολ είναι, όλες. Η Καλλιθέα αδικείται από το αποτέλεσμα. Θα μιλάγαμε για σκορ 3-1 ή 4-1. Αυτή είναι η αλήθεια, αν είχε καλύτερα τελειώματα. Όλα έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισης από τον προπονητή. 

Στην Τούμπα θα περιμένει τον ΠΑΟΚ να πιέσει. Μπορεί να του βγει πάλι, όπως με τη Λανς. Καταλαβαίνεις το οξύμωρο του πράγματος μέσα σε ένα μήνα. Αυτό έχει εξήγηση. Η ομάδα δεν είναι δομημένη στο ελληνικό πρωτάθλημα για να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Αυτό πώς λύνεται; Είτε με την ενίσχυση, είτε με την αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο παιχνιδιού του Αλόνσο, αλλά αυτό δεν ξέρω πώς θα το προλάβει.

Οκτάρι και επιθετικό θέλει να πάρει ο Παναθηναϊκός. Εγώ βλέπω ότι χρειάζεται δύο στόπερ. Δεν πάει πουθενά με αυτά τα στόπερ. Φαίνεται ότι ο Σπόραρ είναι ξένο σώμα, παρότι έπαιξε χθες. Υπολογίζεται ως 3ος φορ, πίσω από τον Γερεμέγεφ. Αν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες, δεν ξέρω.

Δεν υπάρχει θέμα Αλόνσο. Αν δεν είχε προκριθεί με τη Λανς, θα υπήρχε θέμα Αλόνσο. Δεν το συζητώ. Μετά την Τούμπα, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr