Ουρουγουάη: Ο Πελίστρι τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο

Ο Φακούντο Πελίστρι θα λείψει από τα επόμενα τρία παιχνίδια της Εθνικής Ουρουγουάης και θα πληρώσει και πρόστιμο με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Copa America 2024 απέναντι στην Κολομβία.

Ουρουγουάη: Ο Πελίστρι τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον ημιτελικό του Copa America 2024, στις 11 Ιουλίου, μετά το σφύριγμα της λήξης ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Κολομβία (0-1) επέφεραν βαριές «καμπάνες» και πρόστιμα σε 11 παίκτες της «Σελέστε» από την πειθαρχική επιτροπή της Conmebol.

Σύμφωνα με την «Clarin» ανάμεσά τους βρίσκεται και το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 5 χιλιάδων δολαρίων!

Την ίδια τύχη με τον ακραίο επιθετικό του «τριφιλλιού» είχαν και οι Ματίας Ολιβέρα, Ρόλαντ Αραούχο, Χοσέ Μαρία Χιμένες (συν πρόστιμο 12 χιλιάδων δολαρίων στον καθένα), Σεμπάστιαν Κάσερες, Ματίας Βίνια, Εμιλιάνο Μαρτίνες Τοράνζα, Μπράιν Ροντρίγκες και Σαντιάγο Μέλε (συν πρόστιμο 5 χιλιάδων δολαρίων στον καθένα).

Την αυστηρότερη ποινή που ισοδυναμεί με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών δέχτηκε ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντάργουϊν Νούνιες, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 δολαρίων, ενώ με τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 16 χιλιάδων δολαρίων τιμωρήθηκε ο πρώην μέσος της Μπόκα Τζούνιορς, Ροντρίγκο Μπετανκούρ.

Σε εκείνον τον ημιτελικό, οπαδοί της Κολομβίας και της Ουρουγουάης ενεπλάκησαν σε επεισόδια και στη «μάχη» μπήκαν και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ανάμεσά τους και ο πρώην «άσος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr