Παναθηναϊκός: Το ενδιαφέρον για οκτώ ποδοσφαιριστές του - Γιατί δεν έχουν αποχωρήσει

Πολλές αποχωρήσεις θα ακολουθήσουν από την ομάδα του Παναθηναϊκού μετά το πρώτο «κύμα» με Τσόκαϊ, Κάτρη και Αϊτόρ.

Παναθηναϊκός: Το ενδιαφέρον για οκτώ ποδοσφαιριστές του - Γιατί δεν έχουν αποχωρήσει

Το Τριφύλλι αλλάζει στην κυριολεξία… δέρμα, μεταβιβάζεται σε μια νέα εποχή και αφήνει πίσω του τα παλιά.

Στο νέο ρόστερ ο στόχος των «πρασίνων» είναι να ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας και υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση να αποχωρήσουν όσοι δεν πέρασαν την προηγούμενη σεζόν ή το τρέχον καλοκαίρι τις «εξετάσεις».

Ο Τσόκαϊ θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Λεβαδειακό, στην ίδια ομάδα πήγε και ο Κάτρης που είναι πρότζεκτ για το Τριφύλλι, ενώ ο Αϊτόρ έφυγε οριστικά για τη Λάρνακα. Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού είπαν «αντίο» οι Ξενόπουλος, Ακαϊντίν, Παλάσιος, Αθανασακόπουλος, Καλοσκάμης, Χουάνκαρ και Μπερνάρ.

Σύμφωνα με το newspao.gr, το επόμενο κύμα… αποχωρήσεων θα περιλαμβάνει κάποιους από τους Φίκαϊ, Πέρεθ, Βιλένα, Νίκα, Τρουιγιέ, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ και Σπόραρ. Όλοι αυτοί δεσμεύονται με το σύλλογο, άλλοι είναι «κομμένοι», άλλοι είναι εξελίξιμοι, αλλά δεν θα χουν τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελαν στην ομάδα.

Ο Φίκαϊ έχει τραβήξει το ενδιαφέρον για ομάδες από την Ελλάδα και την Αλβανία για δανεισμό, αλλά δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση. Πριν από λίγες μέρες, γράφτηκε πως και η Κάντιθ συζητά για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά τον Πέρεθ, υπήρξε διερευνητική κρούση από μικρομεσαία ομάδα της ισπανικής Segunda Division, αλλά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν «ψήθηκε» ιδιαίτερα για να πάρει τη μεταγραφή.

Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις στον Παναθηναϊκό με το πιο βαρύ συμβόλαιο, είναι ο Τόνι Βιλένα. Η Άλκμααρ το «έψαξε» στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής δεν εμφανίστηκε ζεστός λόγω και του οικονομικού. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει κινητικότητα από ομάδες της Αραβίας και της Τουρκίας.

Ο Νίκας αποκτήθηκε ως πρότζεκτ, αλλά υπάρχει υψηλός συναγωνισμός στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι θα αποκτήσει και «8άρι» η ομάδα τις επόμενες μέρες. Ηρακλής και Καλαμάτα έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να κάνει το 3/3 και με τον Αλέξις Τρουιγιέ αλλά η μετακίνηση του Γάλλου ποδοσφαιριστή δεν προχώρησε.

Ομάδες από τη Δανία και τη Ρωσία έχουν ενδιαφερθεί έντονα για τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ωστόσο, δεν άγγιξαν το νούμερο των αποδοχών του Σλοβένου ποδοσφαιριστή στις προτάσεις τους.

Από τα Βαλκάνια υπήρξε ζήτηση και για τον Λάσλο Κλεϊνχέισλερ, ωστόσο, οι προσφορές ήταν χαμηλές.

Τέλος, για τον Σπόραρ υπάρχει το γνωστό ενδιαφέρον των Χουαρες και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr