«Απειλεί Παναθηναϊκό η Έβερτον για Ιωαννίδη - Δίνει και τον Νιλ Μωπέ»

Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου δεν αποκλείεται να κάνει σοβαρή κρούση η Έβερτον για τον Φώτη Ιωαννίδη. Τα «ζαχαρωτά» έχουν μπάτζετ 30 εκατομμύρια για φορ, αλλά και… διαθέσιμο ποδοσφαιριστή προς παραχώρηση.

«Απειλεί Παναθηναϊκό η Έβερτον για Ιωαννίδη - Δίνει και τον Νιλ Μωπέ»

Αναλυτικά όσα γράφει το sportdog.gr:

«Η Σπόρτινγκ έχει φύγει από το πλάνο για την απόκτηση του Φώτη, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε ρεαλιστικές πιθανότητες για να τον αποκτήσει. Με την παραμονή τού Γιόκερες στα Λιοντάρια, άλλωστε, δεν είναι βέβαιο ότι ο και ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να πάει στην Πορτογαλία – Εκεί θα ζούσε στη σκιά του Σουηδού φορ, ενώ στο Τριφύλλι είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Δεν κινδυνεύει από τη Σπόρτινγκ ο Παναθηναϊκός, από αλλού μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Να πούμε όμως κάτι τελευταίο: Στην τελευταία τους προσπάθεια οι Πορτογάλοι κατέθεσαν πρόταση για 20 εκατ. ευρώ net, 6 εκατ. ευρώ ως μπόνους αλλά και μικρό ποσοστό μεταπώλησης που θα έμενε στον Παναθηναϊκό…

Για να επιστρέψουμε στους κινδύνους που υπάρχουν για το Τριφύλλι, στην πιάτσα ακούγεται ότι μπορεί να βρεθεί σοβαρή (και πολύ πλούσια!) ομάδα τής Premier League στην πόρτα τού Παναθηναϊκού άμεσα και να προσφέρει πολλά-πολλά λεφτά!

Γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε επιθετικό με γκολ, δεν έχει κάνει καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, μέσα στο καλοκαίρι έχει μαζέψει 80+ εκατ. ευρώ από πωλήσεις και μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει, περίπου, 50 στις μεταγραφές της. Εντελώς μπακαλίστικα, δηλαδή, έχει στην άκρη 30+ εκατ. ευρώ που, δυνητικά, είναι διαθέσιμα. Αν θέλει να τα διαθέσει. Αλλά φαίνεται ότι θέλει. Στην Έβερτον αναφερόμαστε.

Το ζήτημα βέβαια είναι κατά πόσο μπορεί να πει το “ναι” ακόμα και σε πρόταση 30+ εκατ. ο Αλαφούζος (αν τελικα κατατεθεί αυτή!), αλλά και τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη του Φώτη στην 11άδα. Στην πιάτσα λένε ότι θα βοηθήσει, ξανά, ο Ατζούν. Είτε μέσω τής Τουρκίας (αν και δεν φαίνεται να περισσεύουν επιθετικοί σε Φενέρ και Γαλατά) είτε μέσω της Αγγλίας που έχει γερές ρίζες μέσω της Χαλ.

Εμείς θα πούμε ότι δύσκολα θα αποχωρήσει φέτος το καλοκαίρι ο Φώτης έτσι κι αλλιώς. Αλλά η Έβερτον έστειλε άνθρωπό της για να δει τον Ιωαννιδη να αγωνίζεται, καίγεται για επιθετικό που να σκοράρει, και μπορεί να δώσει πολλά λεφτά.

Αλλά και δανεικό ποδοσφαιριστή για να προχωρήσει το deal. Όπως είναι, για παράδειγμα, τον Νιλ Μωπέ που και πέρσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού (χωρίς loan fee!) στην Μπρέντφορντ…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr