Άρης Γάτας: «Δεν θα μείνει για καιρό ο Ιωαννίδης - Δύσκολη η συνθήκη για Πελίστρι» (vid)

Ο Άρης Γάτας μετέφερε τα τελευταία νέα του Παναθηναϊκού, έκανε εκτίμηση για το μέλλον του Ιωαννίδη και σχολίασε το ντεμπούτο του Πελίστρι.

Άρης Γάτας: «Δεν θα μείνει για καιρό ο Ιωαννίδης - Δύσκολη η συνθήκη για Πελίστρι» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Η αποστολή του Παναθηναϊκού ήρθε νωρίς το πρωί, 7 η ώρα φτάσαμε. Ταξιδεύαμε όλο το βράδυ. Συγγνώμη για τη χροιά της φωνής μου. Το πρόσημο χθες το βράδυ, για την εικόνα του Παναθηναϊκού είναι διαφορετικό.

Ο Παναθηναϊκός χάνει μια ευκαιρία να πάρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, του οποίου θα του έδινε τη δυνατότητα να δει διαφορετικά τη ρεβάνς με τη Λανς. Η Λανς ήταν μια ομάδα 1-2 ταχύτητες πάνω από τον Παναθηναϊκό, το γαλλικό πρωτάθλημα είναι το πιο γρήγορο στην Ευρώπη, όπως είπε και ο Αλόνσο.

Οι Γάλλοι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Όχι μόνο για τη νίκη με 2-1. Μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές και ασκούν μια πίεση που δεν καταλαβαίνεις την αριθμητική υπεροχή του Παναθηναϊκού. Αν εξαιρέσεις κάποια κενά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε. 

Οι πιο σημαντικές στιγμές του Παναθηναϊκού δεν βγήκαν από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό σε αγώνα 11 εναντίον 11. Ο Παναθηναϊκός την πάτησε όπως πέρσι με τη Ρεν. Με τον τρόπο που παίζουν οι Γάλλοι, είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσει.

Ο Παναθηναϊκός έχει τις ελπίδες του, το 2-0 θα ήταν απαγορευτικό αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να πιέσει στη ρεβάνς και να διαμορφώσει καλύτερα την αμυντική του λειτουργία. Υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα της αντίληψης της φάσης. Η Λανς έχει παίκτες με 25-30 εκατ. ευρώ, λειτουργούσαν σαν καλοδουλεμένο ρολόι. 

Τον Ιωαννίδη τον ζω από πολύ κοντά από την 1η μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό με όλα τα σκαμπανεβάσματα που έχει μια καριέρα. Έχει φτύσει αίμα, δεν είναι σχήμα λόγου. Δεν θέλω να αρχίσω να λέω, πως δούλεψε, ποιοι τον στήριξαν.

Δεν έχω ξαναδεί στα 27-28 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, αυτοπεποίθηση τέτοια στον Ιωαννίδη. Και έχω ζήσει πολλές καριέρες ποδοσφαιριστών από κοντά. Πήρε τη μπάλα και καθάρισε μόνος του, δεν ήταν καλή η εικόνα του Παναθηναϊκού. Αν δεν δουλέψεις και δεν έχεις τα ψυχικά θέματα, δεν μπορείς να κοστολογείσαι 40 και 50 εκατ. ευρώ.

Προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει κάνει προετοιμασία. Έζησε ένα έντονο καλοκαίρι. Το ενδιαφέρον άλλων ομάδων μπορεί να κορυφωθεί, αλλά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα χτιστεί γύρω από τον Ιωαννίδη.

Θα πάρει παίκτες που θα αξιοποιήσουν τον Ιωαννίδη δεξιά και αριστερά. Αυτή ήταν η συζήτηση με τον Ιωαννίδη. Πραγματικά θέλει να τον κάνει την κολώνα της ομάδας. Για αυτό είναι και ήσυχος ο Ιωαννίδης, γιατί δεν έχει ξεσηκωθεί να φύγει. Δεν τρελαίνεται το μυαλό του από αυτά. Έχει γίνει μια συζήτηση με τον Αλαφούζο.

Θεωρώ κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι ο Ιωαννίδης δεν θα μείνει για πολύ στην Ελλάδα. Αν δεν γίνει τον Γενάρη, θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο να βρει ποδοσφαιριστή σαν τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός. Το θεωρώ αδύνατο να γίνει πώληση του Ιωαννίδη στις 30 Αυγούστου. Εμένα μου κρέμασαν κουδούνια για τον Πελίστρι, η ομάδα τη διέψευδε τη Δευτέρα τη μεταγραφή.

Κινδυνεύεις να εκτεθείς από τα δεδομένα και τα γεγονότα. Προσπαθώ να σου μεταφέρω όλο το κλίμα. Αν ο Παναθηναϊκός ήθελε να δώσει τον Ιωαννίδη, θα το είχε κάνει εδώ και μερικές μέρες, όταν είχαν φτάσει οι προτάσεις σε εξωπραγματικά επίπεδα. 

Αν ο Παναθηναϊκός μείνει εκτός στόχων τον Γενάρη, μπορεί να πω ότι ο Ιωαννίδης θα φύγει. Δεν μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να κρατήσει τον Ιωαννίδη. Πόσο θα τον κρατήσει. Αν έρθει πρόταση από Γιουβέντους ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε θα πιέσει περισσότερο κι αυτός. Δεν καίγεται για το όνομα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αργά το βράδυ, ο Πελίστρι ήταν με τον μάνατζέρ του και την κοπέλα του. Φαινόταν δύσκολη η συνθήκη και για αυτόν, γιατί δεν ήξερε κανέναν πέρα από τον Αλόνσο. Λέμε για να φανεί η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστής, δε χρειάζεται παρά να ακουμπήσει 1-2 φορές τη μπάλα. Για αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός να κάνει, το παιδί το έδειξε μέσα σε 10′. Δεν είχε τέτοιον παίκτη, φαίνεται στο γήπεδο αυτό, είναι στο υψηλό επίπεδο.

Τέτοιοι ποδοσφαιριστές δεν έρχονται τον Ιούνιο. Τότε έπρεπε να δώσει τα 13 εκατ. ευρώ που ήθελε η Μάντσεστερ, συν τα χρήματα που ζητούσε ο ποδοσφαιριστής. Δεν θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό, επειδή πήγε ο Αλόνσο.

Ο Τετέ είχε πάρει κίτρινη κάρτα και έχω την αίσθηση πως αν έμενε άλλα 10′ , θα κινδύνευε με κόκκινη. Έπαιξε στο όριο στον αγώνα, χθες. Με μία ακόμη φάση, ο Ούγγρος ρέφερι θα τον έβγαζε έξω.

Ο Νίκας αποκτήθηκε για να αξιοποιηθεί από τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχουν πέντε ποδοσφαιριστές πιο μπροστά. Τι θα κάνεις με τον Νίκα σε αυτό το επίπεδο. Δεν θα βάλεις τον Μαξίμοβιτς; Ή τον Τσέριν και τον Αράο;

Τέλος, βγήκαν τα εισιτήρια με τη Λανς σε πολύ καλές τιμές.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr