«Ζωντανός» μέσα στη Λανς με Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός (vids)

Ένα γκολ «όνειρο» του Φώτη Ιωαννίδη διατήρησε καλές ελπίδες στον Παναθηναϊκό για πρόκριση στο league stage του Conference League. Το Τριφύλλι ηττήθηκε με 2-1 απέναντι στη Λανς των δέκα παικτών πληρώνοντας το άσχημο ξεκίνημά του στη συνάντηση. Εκπληκτικός στο ντεμπούτο του ο Πελίστρι.

«Ζωντανός» μέσα στη Λανς με Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός (vids)

Στην πρώτη της επίθεση στο 4′ η Λανς βρήκε ένα εύκολο γκολ στην αναμέτρηση με άνετο πλασέ του αμαρκάριστου Φρανκόφσκι. Οι γηπεδούχοι «απείλησαν» ξανά στο 9′ με κεφαλιά του Σαΐντ να περνάει άουτ. Από εντυπωσιακή ντρίμπλα του Τετέ ο Μεδίνα παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Ο Ντάνσο σταμάτησε σωτήρια τον Ιωαννίδη σε μια συνθήκη ένας εναντίον ενός με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στη συνάντηση. Ο Μεδίνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Μπακασέτα έπειτα από ανασκόπηση στο VAR από τον Γκέργκο Μπογκάρ.

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 24′ από σέντρα του Μπακασέτα και κεφαλιά του Τσέριν που έδιωξε με δυσκολία ο Σάμπα. Ακόμα και με παίκτη λιγότερο σε μια αντεπίθεση-φωτιά η Λανς πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων έπειτα από διπλή προσπάθεια του Σαΐντ μπροστά από τον Ντραγκόφσκι μέσα στη μικρή περιοχή.

Ο Αλόνσο δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή για το β’ ημίχρονο. Η πρώτη φάση ήταν για το Τριφύλλι με ένα χλιαρό σουτ του Τετέ. Στο 53′ ο Ιωαννίδης έβαλε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο Ρονάλντο, με ατομική προσπάθεια, διαδοχικές ντρίμπλες και άριστη εκτέλεση απέναντι στον Σάμπα.

Οι Πελίστρι και Βαγιαννίδης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Τετέ και Κώτσιρα. Ο Ίνγκασον συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Ντάνσο σε μια επικίνδυνη στιγμή. Οι Μαξίμοβιτς και Λημνιός αντικατέστησαν τους Αράο και Τζούρισιτς με τον Πελίστρι να περνάει αριστερά. Ο πράσινος τεχνικός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Γερεμέγεφ αντί του Τσέριν.

Στο 86′ ο Πελίστρι έκανε σουτ, η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα στο χέρι αμυνόμενου, ο Μπογκάρ καταλόγισε την παράβαση, όμως, δεν είχαν την ίδια άποψη στο VAR.

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σάμπα, Γκραντίτ, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον, Διούφ, Μακάδο, Περέιρα Ντα Κόστα, Σοτόκα, Σάιντ

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τετέ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr