«Ο Πελίστρι θα αγωνίζεται πλέον στον Παναθηναϊκό - Η Γιουνάιτεντ μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της»

Ο Φακούντο Πελίστρι βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και φυσικά το θέμα στην Αγγλία «παίζει» σε όλα τα σάιτ και ειδικά σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παναθηναϊκός: Το ποσοστό του Πελίστρι που αγόρασε - Οι αρχικές απαιτήσεις των Άγγλων

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ”unitedinfocus.com”:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις έκανε άλλη μία πώληση αυτό το καλοκαίρι και ήταν μια αναμενόμενη κίνηση.

Η ομάδα έχει ήδη εισπράξει περίπου 51 εκατομμύρια λίρες μέσω των πωλήσεων παικτών αυτό το καλοκαίρι, αλλά αυτό το ποσό πρόκειται να αυξηθεί.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ πουλήθηκε στη Μαρσέιγ, ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα πήγε στη Γουέστ Χαμ, ο Γουιλί Καμπουαλά είναι τώρα στη Βιγιαρεάλ, ο Άλβαρο Φερνάντες πήγε στην Μπενφίκα και ο Ντόνι φαν ντε Μπέικ πήγε στην Τζιρόνα.

Τώρα, ο Φακούντο Πελίστρι εντάσσεται σε αυτή τη λίστα, τέσσερα χρόνια μετά την άφιξή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Καθιερωμένος Ουρουγουανός διεθνής, ο Πελίστρι θα αγωνίζεται, πλέον, στον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα.

Οι λεπτομέρειες της μετακίνησης του Πελίστρι στον Παναθηναϊκό είναι ότι θα κοστίσει μόλις 6 εκατομμύρια λίρες προκαταβολικά, με επιπλέον 1,7 εκατομμύρια λίρες σε πρόσθετα και ρήτρα πώλησης 30 τοις εκατό.

Αντιπροσωπεύει μια αρχική ”χασούρα” για τα 9 εκατομμύρια λίρες, που ξοδεύτηκαν, προκειμένου να έρθει από την Πενιαρόλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορεί μόνο τον εαυτό της. Όταν έφτασε ο Πελίστρι, φαινόταν ότι ήταν μια εμπνευσμένη κίνηση από το επιτελείο προσλήψεων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους οπαδούς να βλέπουν highlight του από βίντεο, που τον έκαναν να μοιάζει σχεδόν με μικρό Μέσι.

Αλλά πολύ γρήγορα μετά την άφιξή του έγινε φανερό ότι η μετακόμιση στη Γιουνάιτεντ μπορεί να ήταν μια γέφυρα πολύ μακριά για αυτόν. Έκτοτε έχει κάνει μόλις 25 εμφανίσεις για τους Red Devils -χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ.

Το 2020, όταν έγινε η μεταγραφή του, ο θρύλος της Αργεντινής Ρικέλμε είχε να πει μόνο επαίνους για τον Πελίστρι, χαρακτηρίζοντας τον Ουρουγουανό ως ”νέο και ταλαντούχο”.

”Δεν έχει παίξει τόσο πολύ, αλλά μπορείτε να δείτε ότι είναι πραγματικός κατεργάρης με την μπάλα στα πόδια του. Και αυτό είναι σημαντικό. Δεν υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν τριγύρω, που έχουν το θάρρος να είναι τόσο αναιδείς στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύτιμο”.

Λόγω του πόσο υψηλή βαθμολογία είχε κατά την άφιξή του, είναι εύκολο να καταλάβουμε, γιατί μπορεί να υπάρχει απογοήτευση για την πορεία του, αλλά η Γιουνάιτεντ μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της.

Μια σειρά από κακοσχεδιασμένους δανεισμούς οδήγησε τον Πελίστρι να δυσκολεύεται να βελτιώσει και να αυξήσει την αξία του -ένα θέμα, για το οποίο έχουμε δει πολλούς παίκτες να υποφέρουν στο ”Ολντ Τράφορντ”, και η Γιουνάιτεντ πρέπει να το βελτιώσει.

Ο Πελίστρι στάλθηκε στην Αλαβές δύο φορές και άλλη μία στη Γρανάδα, και έπαιζε κάτω από μια σειρά από προπονητές, καθώς οι ομάδες αυτές, που μάχονταν για τον υποβιβασμό, τους άλλαζαν σαν τα πουκάμισα.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν λογικό να αποτύχει εκεί, παίζοντας για ομάδες, που είχαν ελάχιστη κατοχή και μερικές φορές εξαντλούσε την αυτοπεποίθησή του».

Αν και δεν θα είναι στη Γιουνάιτεντ, ο Πελίστρι θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα.

Το να παίζει σε μια ομάδα (σ.σ. τον Παναθηναϊκό), που θα κυριαρχεί στα περισσότερα παιχνίδια εντός της χώρας, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τον Πελίστρι, ο οποίος με τον δανεισμό του στάλθηκε στις ομάδες του τελευταίου μισού της LaLiga, όπου είχε λίγες πιθανότητες να λάμψει.

Το αφεντικό της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσαείναι από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Πελίστρι, καθώς τον χρησιμοποιεί σταθερά για την Ουρουγουάη, κάτι που αποδεικνύει ότι έχει κάτι -ακόμα και αν δεν το εμφάνισε στη Γιουνάιτεντ.

Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ότι η ρήτρα του 30 τοις εκατό είναι πολύ χρήσιμη, αλλά η Γιουνάιτεντ μπορεί να μείνει με την επιθυμία για την ώρα να είχε χειριστεί καλύτερα την εξέλιξή του».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr