Το μεγάλο ποσό που διεκδικεί ο Παναθηναϊκός αν περάσει τον Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός έχει σαφέστατα και οικονομικό κίνητρο για να πάρει την πρόκριση μέσα στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ.

Το μεγάλο ποσό που διεκδικεί ο Παναθηναϊκός αν περάσει τον Άγιαξ

Η πρόκριση των «πρασίνων» επί της Μπότεφ Πλόβντιβ εξασφάλισε 175.000 ευρώ, ωστόσο, πλέον, τα ποσά που «παίζουν» είναι πολύ μεγαλύτερα.

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει την ανατροπή και προκριθεί στα πλέι οφ του UEFA Europa League, θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και φέτος σε ευρωπαϊκούς ομίλους, καθώς στη χειρότερη θα συμμετάσχει στο UEFA Conference League.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν είτε τη Γιαγκελόνια σε περίπτωση πρόκρισης επί του «Αίαντα», είτε τη Λανς σε περίπτωση αποκλεισμού.

Στο πρώτο σενάριο, αν οι πράσινοι κάνουν το απόλυτο και μπουν στο League Stage του Europa League, θα εισπράξουν 4.310.000 ευρώ. Αντίστοιχα, εάν το «τριφύλλι» μπει στο League Stage του Conference League θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ τα 3.170.000 ευρώ.

Αν αποκλειστεί από τον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός, θα πάρει 750.000 ευρώ, το ποσό που μπαίνει στα ταμεία κάθε ομάδας για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Conference League. Σε περίπτωση νέας πρόκρισης το μπόνους θα είναι άλλες 175.000 ευρώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr