Ραπτόπουλος: «Δεν μπορεί να παίζει με δύο 10άρια ο Παναθηναϊκός, περπατούσε ο Μπακασέτας» (vid)

Ο Κωστής Ραπτόπουλος σχολίασε τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ραπτόπουλος: «Δεν μπορεί να παίζει με δύο 10άρια ο Παναθηναϊκός, περπατούσε ο Μπακασέτας» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν τρελάθηκα από τον Άγιαξ. Αν παίξει Μάλμε-Άγιαξ, θα βαράνε πέναλτι μέχρι τα χαράματα. 2-2 θα έρθει στη Μάλμε και 1-1 στον Άγιαξ. Δεν με ενθουσίασε ο Άγιαξ. Σίγουρα έχει αυτό το βορειοευρωπαϊκό, έχει καλούς χειριστές της μπάλας. Δεν έχει παράγει ποδοσφαιριστές. Δεν είναι άτρωτη αυτή η ομάδα.

Σίγουρα έχει δύο εξτρέμ και αλλαγές, έχουν μια ταχύτητα. Βρήκε ένα ωραίο γκολ. Ο Άκπομ πιο εξελιγμένος από ότι τον άφησα στον ΠΑΟΚ. Συμμετέχει, κατεβαίνει. Δεν είναι σέντερ φορ -φόβητρο, αλλά με άριστα το δέκα θα πάρει το 7.5.

Έχω ενστάσεις πώς κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορεί να παίζει με δύο 10άρια, τον Τζούρισιτς και τον Μπακασέτα. Δεν είναι και ο Παναθηναϊκός ομάδα, όπως με τον Βαρδινογιάννη που είχε τους παικταράς με τον Ζάετς. Όταν βάζεις Αράο-Τσέριν στα χαφ, μπλέκεις. Έχεις τον Μαντσίνι φλ…ς, και τον Τζούρισιτς να γέρνει προς τα 8άρια σε στυλ Καντουρί.

Ανεβαίνει ο Μλαντένοβιτς πιο πολλά μέτρα από τον Κώτσιρα που κακώς ξεκίνησε βασικός, δικό τους θέμα. Ο Μπακασέτας περπατούσε. Στο πρώτο ημίχρονο είχε πάει βόλτα στο Ζάππειο να βρει τη Βουγιουκλάκη στο τραγούδι ”στο Ζάππειο μια μέρα καθώς περνούσα, συνάντησα μια νέα ξανθομαλλούσα”.

Περπάταγε. Περίμενα 45′ να κάνει μια σέντρα σουτ να πάει στο δοκάρι και να εκτελέσει ένα κόρνερ και να κάνει το χέρι. Τροχονόμος είσαι; Διαφωνώ με το 4-3-3. Μου έκαναν παρατήρηση οι Παναθηναϊκοί στη ”Ραπτομηχανή” για το 3-5-2. Θα βάλεις Βαγιαννίδη-Μλαντένοβιτς, Γεντβάι-Σένκεφελντ-Ίνγκασον, Αράο-Τσέριν- Τζούρισιτς ή Μπακασέτας και θα βάλεις Γερεμέγεφ-Μαντσίνι.

Να χτυπήσεις τους δύο χαφ γρήγορους αλλά αμυντικά ανύπαρκτους, τον Τέιλορ και τον Φίτζι-Τζιμ. Τους έκανε αλλαγές ο έξυπνος προπονητής του Άγιαξ. Αν βρει ο Άγιαξ ένα χαφ λιγότερο, σου κάνει επικίνδυνες καταστάσεις.

Τον άξονα θα φυλάξεις, άσε τα άκρα. Θα βγει ένας Ρένσχ και ένας Χάτο, και τι έγινε που θα σου βγει. Ο κόφτης ο Χέντερσον ήταν το πρόβλημα. Εκεί θα παίξει σφιχτά σαν Παναθηναϊκός. Δεν θα παίξεις σαν την Καλλιθέα, τον Ατρόμητο και την Τρίπολη. Είτε θα παίξεις με τον Άγιαξ είτε με την Τρίπολη, θα παίξεις το 4-2-3-1.

Κορόιδεψε ο Άγιαξ, διαχείριση του 1-0 έκανε. Δεν πας με Αράο-Τσέριν-Μπακασέτα. Στο β ημίχρονο έβαλε όλη την πλευρά του Μλαντένοβιτς, γύρισε δεκάρι τον Τζούρισιτς και έβαλε τον Μπακασέτα κοντά στον Αράο. Είναι η μοναδική ομάδα Αύγουστο μήνα ο Παναθηναϊκός που μπορεί να κάνει πρέσινγκ. Το έκανε για 20′.

Ενόψει ρεβάνς, πιο καλή ομάδα ο Άγιαξ από τον Παναθηναϊκό, πιο ποιοτική. Παλεύεται, αλλά οι αλλαγές του Φαριόλι άλλαξε τα δύο εσωτερικά χαφ, σταθήκανε καλά. Άλλαξε τους εξτρέμ. Του Παναθηναϊκού οι αλλαγές είναι όλοι έτοιμοι.

Μπήκε ο Μπάλντοκ, @@. Μπήκε ο Μαξίμοβιτς στον Τσέριν, μπάλα δεν ακούμπησε. Μπαίνει ο Τετέ ανέτοιμος στη θέση του Μαντσίνι. Και μετά εγώ έβλεπα το ματς στην Κάτω Τούμπα, τον Λημνιό τι τον βάζεις. Τι να μπει, τι να ντριμπλάρει, τι να πασάρει. Έβαλε ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, κατέστρεψε το Κύπελλο.»

Δείτε παρακάτω:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr