«Λύγισε» από τον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός, δύσκολη η ρεβάνς στο Άμστερνταμ (vid)

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ, έμεινε πίσω στο σκορ με τέρμα του Μπέργκχαους και στη συνέχεια δεν βρήκε το γκολ που θα ενθάρρυνε τις πιθανότητές του για πρόκριση στα πλέι οφ του UEFA Europa League. Επέστρεψε ο Ιωαννίδης, αγωνίστηκε ο Μπάλντοκ.

«Λύγισε» από τον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός, δύσκολη η ρεβάνς στο Άμστερνταμ (vid)

Ο Άγιαξ μπήκε επικίνδυνα στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε με τον Άκπομ από τα αριστερά.

Στο 11ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την πρώτη του επιθετική προσπάθεια, όταν από ενέργεια του Τζούρισιτς ο Μλαντένοβιτς σούταρε με το αριστερό αναγκάζοντας τον Πασφέερ να διώξει σε κόρνερ. Στο 26′ ο πράσινος γκολκίπερ σταμάτησε δυνατό σουτ του Μπεργκχάους.

Λίγο πριν το cooling break ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 29′ με νέα προσπάθεια του Μπέργκχαους αυτή τη φορά εντός της περιοχής του Τριφυλλιού έπειτα από ωραίο συνδυασμό.

Ο ίδιος παίκτης μετά τη διακοπή δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά η μπάλα πήρε αρκετό ύψος. Στο επόμενο διάστημα του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ανέβασε το ρυθμό του στο παιχνίδι.

Στο 44′ ο Μπακασέτας άγγιξε την ισοφάριση για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, αλλά η μπάλα από δύσκολο σημείο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασφέερ.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι Γερεμέγεφ και Μαντσίνι βρέθηκαν απέναντι στον τερματοφύλακα του Άγιαξ από αντικανονική θέση. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 54′, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία και το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση. Στη μια ώρα αγώνα η σημαία έμεινε κάτω, ο Γερεμέγεφ όμως, εκτέλεσε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 64′ οι Ιωαννίδης, Τετέ και Μπάλντοκ πέρασαν στο γήπεδο στις θέσεις των Γερεμέγεφ, Μαντσίνι και Κώτσιρα. Ο Αλόνσο αντικατέστησε στο 76′ τον Τσέριν με τον Μαξίμοβιτς. Στην επόμενη φάση ο Τζούρισιτς έφερε μια ανάσα τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση, ωστόσο, το κέρδος ήταν ένα κόρνερ με τη μπάλα να περνάει οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι της ολλανδικής εστίας.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Λημνιό να παίρνει τη θέση του Τζούρισιτς.

Παναθηναϊκός (Ντίεγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ

Άγιαξ (Φαμπρίτσιο Φαριόλι): Πασφέερ, Ρενσχ, Χάτο, Χέντερσον, Τέιλορ, Άκπομ, Φορμπς, Μπάας, Μπέργκχαους, Φιτς-Τζιμ, Σούταλο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr