Παναθηναϊκός: Από τον Ράμος ως τον Λαΐφη - Εννιά ελεύθεροι σέντερ μπακ για το Τριφύλλι (vids)

Ειλημμένη είναι η απόφαση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Παναθηναϊκός: Από τον Ράμος ως τον Λαΐφη - Εννιά ελεύθεροι σέντερ μπακ για το Τριφύλλι (vids)

Δεδομένου ότι ο Αράο θα μετακινηθεί πίσω στη φυσική του θέση στα χαφ, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να βγει στην αγορά για την απόκτηση τουλάχιστον ενός στόπερ. Στις 30/6 οι Ακαϊντίν και Ούγκο αποτέλεσαν παρελθόν από το σύλλογο.

Ο Μάγκνουσον δε δείχνει σε καλή κατάσταση προς το παρόν και προσπαθεί βήμα-βήμα να επανέλθει στη δράση, ο Πάλμερ Μπράουν απουσιάζει κι αυτός πολλούς μήνες από την ενεργό δράση, ενώ εσωτερικά ζητήματα φαίνεται να έχουν προκύψει με την περίπτωση του Μπαρτ Σένκεφελντ από τις ημέρες του Τερίμ στον πάγκο του Τριφυλλιού.

Λόγω αυτών των συνθηκών, ο Τιν Γέντβαι θεωρείται ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος αμυντικός για την ευρωπαϊκή «μάχη» της 25ης Ιουλίου και αναμένεται να πλαισιωθεί κατά ανάγκην με τον Ουίλιαν Αράο για ακόμη μια φορά.

Το newspao.gr έκανε την έρευνά του και σας παρουσιάζει τους ελεύθερους στόπερ που κυκλοφορούν στην αγορά (σε αντίστοιχη περίπτωση με τα μπακ προέκυψε και η είδηση για τον Άλεξ Σάντρο):

Το πιο δημοφιλές όνομα της λίστας είναι εκείνο του Σέρχιο Ράμος. Στην ιστοσελίδα μας έχετε διαβάσει πως ο «θρύλος» της Ρεάλ Μαδρίτης είναι θερμός υποστηρικτής του Ντιέγκο Αλόνσο από τη σύντομη θητεία του Ουρουγουανού τεχνικού στη Σεβίλλη. Δε χρειάζεται να ειπωθούν παραπάνω για τον εμβληματικό αμυντικό της Ισπανίας.

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Λαΐφης. Μια φθηνή λύση στο 1,5 εκατ. ευρώ αποτελεί για τους πράσινους ο Κύπριος ποδοσφαιριστής που έμεινε ελεύθερος από τη Σταντάρ Λιέγης που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Σιμόν Κιάερ αποτελεί παρελθόν από τη Μίλαν και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Δανός στόπερ βγήκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς για σημαντικότερους λόγους από το ίδιο το σπορ, καθώς πρωταγωνίστησε στη διάσωση του Κρίστιαν Έρικσεν στο τελευταίο Euro. Βέβαια και έχει και μια πλούσια καριέρα με 132 συμμετοχές με το εθνόσημο και προσφέρεται σε τιμή κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ στην ηλικία των 35 ετών.

Αποχώρησε από τη Χόφενχαϊμ ο Τζον Μπρουκς. Ο 31χρονος Αμερικανός ποδοσφαιριστής θα αναζητήσει αλλού την τύχη του μετά από μια μικρή θητεία στη γερμανική ομάδα. Κατέγραψε 23 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα-Κύπελλο για 2 γκολ και 6 κίτρινες κάρτες.

Ο επόμενος ακούει στο όνομα «Ρόμπιν Κνότσε» και τελευταία του ομάδα ήταν η Ουνιόν Βερολίνου. Ο Γερμανός στόπερ δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Εθνική ανδρών, παρόλα αυτά, διέγραψε μια αξιοσημείωτη πορεία στη χώρα του με τη Βόλφσμπουργκ και οι μετοχές του παραμένουν στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Αντρέ Ραμάλιο έπαιξε πρόσφατα στο «πράσινο» ρεπορτάζ. Όπως γνωρίζεται, αποχαιρέτησε τελευταία την Αϊντχόβεν. Την 1η Ιουλίου γράφτηκε πως είναι σε διαπραγματεύσεις για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα εξετάσει όλες τις επιλογές του πριν πάρει κάποια απόφαση.

Ο 30χρονος Γκεόργκι Ντζικίγια με 45 συμμετοχές στην Εθνική Ρωσίας «απελευθερώθηκε» από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αμυντικό σε καλή ηλικία και το Transfermarkt εκτιμά, πως αξίζει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το αξιοσημείωτο, είναι πως δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Ρωσίας.

Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες είναι… φίλος του Σερντάν Σακίρι από την Εθνική Ελβετίας και θα μπορούσε να γίνει κάποια «σύνδεση». Υπήρξε αναφορά από την Ιταλία περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού (έφυγε από το Τορίνο) δίχως να δοθούν στη συνέχεια παραπάνω στοιχεία.

Για το τέλος η πιο «αλμυρή» περίπτωση ο Σκωτσέζος διεθνής Σκοτ Μακένα , ο οποίος αποχώρησε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μακένα προσφέρεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, μια απλησίαστη τιμή για τον Παναθηναϊκό, συμμετείχε και στους τρεις αγώνες της Σκωτίας στο Euro 2024.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News