Παναθηναϊκός: «Φωνές» και ατάκες από Αλόνσο – Τι είπε στην προπόνηση (vid)

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Αυστρία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δουλεύει σκληρά με τους παίκτες του.

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Μάγκνουσον στην «πρώτη» του Αλόνσο!

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εστιάσει σε τρία σημαντικά στοιχεία τα οποία είναι η ταχύτητα, η ένταση και το πρέσινγκ.

Στη σημερινή προπόνηση διάρκειας 1 ώρας και 50 λεπτών, οι πράσινοι έτρεξαν πολύ και έβγαλαν μεγάλη ένταση υπό τις οδηγίες του Αλόνσο και των συνεργατών του.

Ο Ουρουγουανός έκανε συνεχείς παροτρύνσεις στους παίκτες του να μη σταματούν και να τα δίνουν όλα ενώ το βάρος έπεσε στο κομμάτι του πρέσινγκ και του τρανζίσιον.

Εκεί ο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες του σε δυο ομάδες, οι οποίες απλώθηκαν στα 2/3 του γηπέδου για να δουλέψουν στο πρέσινγκ και στο τρανζίσιον.

Οι εντολές του Αλόνσο ήταν ξεκάθαρες, φώναζε συνεχώς «Πιέζουμε και δε σταματάμε» και ζητούσε ένταση στα ύψη και πρέσινγκ ψηλά με συγκεκριμένες οδηγίες σε επιτιθέμενους και χαφ.

Όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβλεπε τον ρυθμό να πέφτει τότε φώναζε «Τρέχουμε όλοι».

Ακόμα, ο Αλόνσο χειροκρότησε και φώναξε «nice» όταν είδε ότι οι παίκτες εκτελούσαν την άσκηση όπως ήθελε, αντίθετα φώναζε «more focus» (περισσότερη συγκέντρωση), όταν έβλεπε λάθη αβίαστα.

Είναι εμφανές πως ο προπονητής του «τριφυλλιού» θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει στα κόκκινα, θα τρέχει και θα πιέζει και γνωρίζει ότι αυτό θα γίνει μέσω της συνεχόμενης δουλειάς.

Στο τέλος της προπόνησης οι αμυντικοί έμειναν λίγο παραπάνω στο γήπεδο καθώς δούλεψαν σε θέματα αμυντικής ισορροπίας και αρμονίας.

Η άσκηση είχε να κάνει με τις σωστές αποστάσεις της άμυνας, τις τοποθετήσεις και το πως η τετράδα θα συμπεριφέρεται είτε σε κατά μέτωπο επίθεση, είτε σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας.

Δείτε παρακάτω:

YouTube video player

 

Exit mobile version