Παναθηναϊκός: Έτσι τα σάρωσε όλα, αυτό ήταν το κλειδί!

Παναθηναϊκός: Έτσι τα σάρωσε όλα, αυτό ήταν το κλειδί!

Η σειρά των τελικών ανέδειξε Παναθηναϊκό, απόλυτα δίκαια αν κι ανέλπιστα μετά το 0-2, όπου η ομάδα είχε μείνει ακόμα στο Βερολίνο.

Το τριφύλλι ήταν η ομάδα που κέρδισε κατά κράτος σε επίπεδο προσωπικοτήτων και δευτερευόντως τακτικής, βγάζοντας την αύρα του «το θέλω πιο πολύ».

Ο Εργκίν Αταμάν πιστώνεται τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας με τους πράσινους να παίζουν τους τρεις τελευταίους τελικούς στο δικό τους τέμπο, με τους δικούς τους όρους.

Απέναντι στην πολυδιαφημισμένη άμυνα των…μπετατζήδων, όταν τα πρώτα βιολιά του Τούρκου αποφάσιζαν να χαμηλώσουν το κορμί τους και να αρχίσουν το κυνήγι, οι αντίπαλοι δεν έβλεπαν καν το καλάθι.

Ένα τεράστιο μπράβο λοιπόν σε μια ομάδα που προέβη σε ολικό rebuilding process το καλοκαίρι, δημιούργησε καινούργιες σταθερές και παρουσίασε το καλύτερο performance στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου κάθε φορά ο αντίπαλος δεν ήξερε από που θα το βρει και από ποιον θα του πρωτοέρθει μιας και ο Παναθηναϊκός μπορούσε και να σκοράρει 100 πόντους αλλά και να σε πνίξει με την πίεση που εφάρμοζε.

Φυσικά ο άθλος τοποθετεί τη χρονιά με χρυσά γράμματα στην πράσινη μπασκετική ιστορία, αφού κατακτήθηκε ΚΑΙ κόντρα στην ομοσπονδία του Λιόλιου, με τους αντιπάλους να θέλουν πάση θυσία το πρωτάθλημα ώστε να …σωθούν επικοινωνιακά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News