Παναθηναϊκός: Μπροστά σε δύο μεγάλα στοιχήματα

Παναθηναϊκός: Μπροστά σε δύο μεγάλα στοιχήματα

Ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά σε δύο πολύ μεγάλα στοιχήματα όσον αφορά τον προπονητή κι έναν παίκτη από το ρόστερ του.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος, ωστόσο η χρονιά έκλεισε μ’ έναν τίτλο, καθώς ήρθε το Κύπελλο, το οποίο έδωσε κι ευρωπαϊκό εισιτήριο στους πράσινους.

Η διαδικασία οργάνωσης για την ερχόμενη σεζόν έχει ήδη αρχίσει με το Τριφύλλι να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου προπονητή, καθώς επιθυμεί μετά να ξεκινήσει τη στελέχωση του ρόστερ του, ώστε να φανεί ανταγωνιστικό και να κυνηγήσει τους στόχους του.

Από εκεί και πέρα όμως οι άνθρωποι των πρασίνων γνωρίζουν, ότι έχουν δύο μεγάλα στοιχήματα μπροστά τους τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν και το μέλλον του συλλόγου.

Αρχικά το κεφάλαιο προπονητής είναι από μόνο του μεγάλο και στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πάρα πόλυ καλά, ότι πρέπει να φέρουν έναν προπονητή με εμπειρία, ποιότητα, ο οποίος θα είναι ικανός να εμπνεύσει και να οδηγήσει την ομάδα στις κορυφές.



Σίγουρα ο στόχος είναι ένα πρωτοκλασσάτο όνομα και πιο συγκεκριμένα ο Μαουρίτσιο Σάρι, όμως τα πράγματα δεν έχουν πάει όσο καλά θα ήθελε το Τριφύλλι παρά το γεγονός, ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει οριστικά ακόμα.

Ο Ιταλός ζητάει χρόνο γιατί έχει τους δικούς του ενδοιασμούς κι αυτόματα καθυστερεί τον σχεδιασμό της ομάδας, η οποία όσο δεν παίρνει οριστική απάντηση θ’ αναγκαστεί να στραφεί και σε άλλες λύσεις.

Δεδομένα ένα όνομα του βεληνεκούς του Σάρι προσθέτει άλλο αέρα στον Παναθηναϊκό και του ανεβάζει το status σε πολλά επίπεδα, καθώς μιλάμε για έναν προπονητή με ιστορία και καταξιωμένο στο χώρο του ποδοσφαίρου.



Από εκεί και πέρα το δεύτερο μεγάλο στοίχημα των πρασίνων έχει να κάνει με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι, ίσως, το πιο «καυτό» όνομα στο ρόστερ του συλλόγου. Έχοντας κάνει τρομερή χρονιά και step-up, ο εκ των αρχηγών του Τριφυλλιού έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ξένων ομάδων που, δεδομένα, θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μη θέλει να τον πουλήσει, όμως τα πράγματα δεν περνάνε μόνο από το δικό του χέρι, καθώς αν ο παίκτης δελεαστεί από το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας και θελήσει να αποχωρήσει, τότε δύσκολα θα τον κρατήσουν οι πράσινοι και τη νέα σεζόν.

Γενικότερα για τον Ιωαννίδη αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη και να στρωθεί στα πόδια του… χαλί εκατομμυρίων με το Τριφύλλι να καλείται να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση προκειμένου να μη χάσει τον καλύτερο παίκτη του την περασμένη σεζόν.

Δεδομένα αν ο Έλληνας επιθετικός παραμείνει στους πράσινους και τη νέα αγωνιστική σεζόν, τότε εκείνοι ξεκινούν από πιο πλεονεκτηκή θέση σε σχέση με αυτή που θα ξεκινήσουν σε περίπτωση που ο Ιωαννίδης αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Γενικότερα αυτή τη στιγμή μιλάμε για δύο ζητήματα που είναι πλήρως σε εξέλιξη και κανείς δε γνωρίζει ακόμα την τελική τους έκβαση. Όμως αυτή η έκβαση αναμένεται να καθορίσει και πολλά για την πορεία του συλλόγου τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News