Δημάτος: «Δύσκολο δρόμο στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός με κανονάκι ασφαλείας»

Το στέλεχος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «bwinΣΠΟΡ FM 94,6» μίλησε για τον ευρωπαϊκό δρόμο του Παναθηναϊκού.

Δημάτος: Πότε παίρνει 15,64 + 1,1 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μάλιστα θ’ αγωνιστεί, για να μπει στους ομίλους του Europa League.

Από εκεί και πέρα το στέλεχος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος μίλησε για όλες τις ελληνικές ομάδες αναφορικά με το κεφάλαιο της Ευρώπης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι πράσινοι έχουν το πιο δύσκολο έργο από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

– Το μονοπάτι του Παναθηναϊκού στο Europa League: «Ο Παναθηναϊκός έχει τον πιο δύσκολο δρόμο από όλες τις ελληνικές ομάδες, αλλά έχει ένα κανονάκι ασφαλείας, δηλαδή το περιθώριο ενός αποκλεισμού στα προκριματικά. Συμμετέχει με τον εθνικό συντελεστή και στον δεύτερο προκριματικό του Europa League έχει πιθανούς αντιπάλους όπως ο Άγιαξ και η Μπράγκα, αλλά και η Σερίφ που μοιάζει ιδανικός αντίπαλος. Αν αποκλείσει τη Σερίφ, θα μπει στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού ως ισχυρός με πιο βατούς αντιπάλους. Στα playoffs θα προστεθούν καλές ομάδες πρωταθλήτριες από τον τρίτο προκριματικό του Champions League».



– Τις προκλήσεις για τις ελληνικές ομάδες: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ομάδες συμμετέχουν σε διοργανώσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Ο ΠΑΟΚ έχοντας χτίσει έναν πολύ καλό συντελεστή μπορεί να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο καλές προϋποθέσεις για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Conference League ανεβαίνει πίστα, πάει στο Europa League όπου η ποιότητα του ανταγωνισμού ανεβαίνει, αλλά μπορεί να κάνει πορεία. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που λόγω της απουσίας τους έχουν χαμηλότερο συντελεστή μπορούν να βελτιώσουν τον συντελεστή τους και αυτό να τους βοηθήσει στη συνέχεια. Είναι μεγάλο στοίχημα να ανεβάσουν τον συντελεστή τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, γιατί πάνω από το 75% των βαθμών τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr