Επίσημο: Αυτή είναι η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με τον Άρη

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Τα highlights της ανατροπής!

Παναθηναϊκός και Άρης κοντράρονται στο κεκλεισμένων των θυρών Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, με διακύβευμα το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από τη μία, λοιπόν, οι «πράσινοι» προφανώς επιθυμούν, καταρχάς, την κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου στην ιστορία τους (έχουν 19 κατακτήσεις σε 30 συμμετοχές τους σε τελικό) και πρώτου μετά το 2022.

Ωστόσο, πλέον, πέρα από το… υλικό διακύβευμα υπάρχει και εκείνο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, το οποίο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 4η θέση.

Εξού και κρίνεται επιτακτική η κατάκτηση του Κυπέλλου, που στέλνει τον νικητή στα προκριματικά του Europa League.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των «πρασίνων», την περασμένη Κυριακή (19/5) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο Χρήστος Κόντης πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του στον πάγκο τους ως υπηρεσιακός προπονητής (αντικαθιστώντας τον Φατίχ Τερίμ).

Ο Παναθηναϊκός -για την πρώτη ώρα του αγώνα- κατάφερε να παρουσιάσει ένα καλύτερο δείγμα γραφής σε σχέση με τα τελευταία του παιχνίδια.

Ωστόσο, εν συνεχεία έπεσε η απόδοση του, με αποτέλεσμα το υπέρ του 2-0 να δώσει τη θέση του στο τελικό 2-2 και κατ’ επέκταση το εισιτήριο του Europa Conference League στους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη, στον Άρη βεβαίως και θέλουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο που, επίσης, δεν έχουν εξασφαλίσει.

Παρόλα αυτά, στον οργανισμό των Θεσσαλονικιών -τόσο εντός ομάδας, όσο και σε επίπεδο κόσμου (που έδωσε τον… τόνο στη μεσοβδόμαδη ανοικτή προπόνηση στο «Κλ. Βικελίδης»)- αυτό που προέχει είναι η επιστροφή στους τίτλους.

Άλλωστε, η κατάκτηση του τροπαίου θα συνιστά τη δεύτερη στην ιστορία τους (έχουν κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Ελλάδος σε εννιά συμμετοχές τους σε τελικό) και πρώτη μετά από 54 χρόνια (1970 η τελευταία)!

Ο Άρης τερμάτισε στην 5η θέση των playoffs της Stoiximan Super League. Φορτσάροντας και ενόψει του τελικού, ανέβασε την απόδοσή του (ύστερα από μια μικρή κάμψη) στην τελική ευθεία του μίνι πρωταθλήματος.

Την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» από τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου για τους «ασπρόμαυρους».

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, επιδιώκοντας και να εμποδίσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο από το να πανηγυρίσει πρωτάθλημα μέσα στην έδρα τους.

Χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν (μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 90’+5′, προκειμένου να ισοφαρίσουν εκ νέου).

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News