Λουτσέσκου: «Μετά το διπλό στη Λεωφόρο πίστεψα ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου για το ντέρμπι

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Ποιες εικόνες και ποια συναισθήματα κουβαλάτε μαζί σας στο ταξίδι προς το Βουκουρέστι;

«Είμαι εξουθενωμένος, αλλά και χαρούμενος, είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά βλέποντας ξανά όλες τις εικόνες από τους πανηγυρισμούς, το φινάλε του αγώνα με τον Άρη, η χαρά, η ευτυχία, οι αντιδράσεις μας στον αγωνιστικό χώρο, αμέσως μου δημιουργήσαν ένα τεράστιο κίνητρο για την επόμενη χρονιά».

– Είστε καθόλου αγχωμένος για τη νέα σεζόν έχοντας μπροστά σας την πρόκληση του Champions League;

«Γιατί να είμαι αγχωμένος για τη νέα χρονιά; Αυτό που μπορεί να με ανησυχεί είναι το πως θα εμφανιστεί η ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι ήμασταν πριν από δύο χρόνια και καλύτερα από ότι ήμασταν την περσινή σεζόν στο ξεκίνημά της».

– Ποιο ήταν το σημείο-κλειδί που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον τίτλο;

«Το σημείο αλλαγής δεν ήταν μόνο ένα, ήταν πολλά περισσότερα μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Πρώτα απ’ όλα η πρόκριση στους ομίλους του UEFA Conference League ήταν κάτι που μας ακολούθησε όλη τη χρονιά. Το δεύτερο σημείο που κρατάω ήταν η νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα, ακολούθησε το διπλό επί του Ολυμπιακού. Ο τρόπος που πετύχαμε αυτές τις νίκες, ήταν που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση, όπως επίσης η νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στην Τούμπα, η πρόκριση και η εμφάνιση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ».

– Πότε είπατε ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Η νίκη επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας και αυτή επί της Λαμίας, που προηγήθηκε από το εκτός έδρας παιχνίδι και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Αθήνα, όλη αυτή η εβδομάδα, ήταν το σημείο που μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Φτάσαμε σε ένα σημείο με τα αποτελέσματα που πήραμε να ξέρουμε ότι εξαρτιόμασταν από τους εαυτούς μας».

«Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι δύσκολα για τις ομάδες. Εξαρτάται. Όπως σας είπα, κρατάω σε μία γωνία του μυαλού μου ότι έχουμε ένα γκρουπ παικτών που έκαναν τεράστια βήματα μπροστά και προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού έγιναν πρωταθλητές, κερδίζοντας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση, δύναμη και εμπειρίες από το πώς κερδίζεις και αυτό είναι ένα καλό δεδομένο», εξηγεί.

«Το βασικό για εμάς είναι να έχουμε στρατηγική. Ο πρώτος στόχος από όλους είναι να κρατήσουμε παίκτες που τελείωσαν τα συμβόλαιά τους. Ήταν παίκτες πάρα-πάρα πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Καλύτερα να μην πω ονόματα. Αλλά αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνουν με έναν πολύ γρήγορο τρόπο. Μετά από αυτά πρέπει να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε και πόσους παίκτες ακριβώς θα χρειαστούμε»,

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News